Yahudi yerleşimcilerden Filistin köyüne ırkçı saldırı: Araplara ölüm

Yahudi yerleşimcilerden Filistin köyüne ırkçı saldırı: Araplara ölüm
İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria yeni bir Yahudi yerleşimci saldırısına sahne oldu. Filistin köyündeki mülklere zarar veren yerleşimciler duvarlara ırkçı sloganlar yazdı.

İsrail işgal altında bulunan Batı Şeria'da, Yahudi yerleşimciler bir Filistin köyünde mal ve mülklere zarar vererek ırkçı sloganlar yazdı. Bir araca İbranice "Araplara ölüm" yazıldı.

Radikal Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait mal ve mülklere zarar vererek ırkçı sloganlar yazdı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Selfit kenti kuzeyindeki Kira Köy Meclisi Başkanı Eşref Ziyade, bir grup yerleşimcinin sabaha karşı köye baskın düzenlediğini ve yedi aracın lastiklerine zarar verdiğini aktardı.

Yerleşimcilerin evlere İbranice ırkçı sloganlar yazdığını aktaran Ziyade, bir araca da Davud Yıldızı sembolü çizerek, İbranice "Araplara ölüm" yazdıklarını belirtti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bine yakın Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinlilere sık sık saldırıyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar