Yangından kurtulan koala, şişeden su içerken boğularak öldü

Yangından kurtulan koala, şişeden su içerken boğularak öldü
Avustralya'da yangından kurtarılan koalaya şişeyle su vermeye çalışan kişiler koalanın ölmesine neden oldu.

Avustralya'da bir koala yangından kurtarıldıktan sonra kendisine yardım etmek isteyenlerin uzattığı şişeden su içerken boğularak öldü. Hayvan koruma dernekleri bölgedeki insanları uyararak koalalara şişeden su vermemeleri gerektiğini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Avustralya’da aylardır devam eden yangınlara karşı ülkedekiler ve yardım dernekleri hayvan nesillerini kurtarmak için harekete geçmiş durumda. Hayvan koruma derneği Animalia Wildlife Shelter, yanlış müdahale sonucu yangından kurtarılan bir koalanın öldüğünü duyurdu ve bir uyarı yayımladı.

Derneğin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Doğu Gippsland bölgesinde ölen Arnie isimli koalaya şişeyle su içiren kişilerin artniyetli olmadığı ancak bilgisiz olduklarından istemeden ona zarar verdikleri belirtildi. ​

Koalaların genellikle su ihtiyaçlarını okaliptus yapraklarını yiyerek aldıkları, sık sık su içmedikleri, içmek istedikleri zaman da birikintilere eğilerek dilleriyle küçük miktarlarda su aldıkları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Arnie ile karşılaşanlar koalaların başlarını havaya dikerek çok miktarda su içemeyeceklerini bilmiyorlardı. Oysaki bu yöntem suyun akciğerlerine kolayca gitmesine neden olarak ölüme sebep verebiliyor. Arnie’nin başına gelen de bu, maalesef tedaviye alınsa da hayatını kaybetti."

‘SUYU KAPTA VERİN’

​Currumbin Vahşi Yaşam Hastanesi’nden veteriner hekim Michael Pine ise, vatandaşların koala gördüklerine şişe yerine önlerine geniş bir kap koyarak yardımcı olmaları gerektiğini söyledi. ​​Avustralya genelinde yangınlar nedeniyle şimdiye kadar 10 milyon hektara yakın alan zarar gördü, 2 bini aşkın ev kül oldu, yarım milyar civarında hayvan da öldü. Victoria eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, yangınların yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla yaklaşık 4 bin kişinin deniz kenarlarına sığındığı Mallacoota dahil altı bölge ve tatil köyü için geçen hafta ‘felaket durumu’ ilan etmişti. Ülke genelinde eylül ayından beri devam eden yangınlar nedeniyle en az 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar