2006'da yanlış aşıdan ölen Başaran’ın mezar taşına 'Sevgili Bakanım seni dört gözle bekliyorum' yazdılar

2006'da yanlış aşıdan ölen Başaran’ın mezar taşına 'Sevgili Bakanım seni dört gözle bekliyorum' yazdılar
2006 yılında SSPE hastasına yapılan yanlış aşıdan kaynaklı hayatını yitiren Ömer Başaran’ın mezar taşına, ‘Sevgili Bakanım seni ikinci yaşamda dört gözle bekliyorum’ sözleri yazıldı.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir mezarlıkta ilginç görüntüler yaşandı. Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastası olan ve 2006 yılında yapılan yanlış hatadan kaynaklı hayatını kaybeden Ömer Başaran isimli yurttaşın mezar taşında, "Sevgili Bakanım seni ikinci yaşamda dört gözle bekliyorum. Sağlık Bakanının aşı hatasından ölen hastanın mezar taşı" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU? 

MHP'den 21. Dönem Kırıkkale Milletvekili seçilen ve 28 Mayıs 1999-18 Kasım 2002 tarihleri arasında 57. Hükümet’te Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Osman Durmuş döneminde binlerce Kürt çocuğuna yanlış aşı yapılmıştı. Durmuş tarafından gönderilen ve okullarda yapılan bozuk kızamık aşısı sonucu Kürt çocuklarının bir kısmı yatağa mahkum olurken, bu süreç içerisinde onlarcası da yaşamını yitirmişti.

2006 yılında Sağlık Bakanı olarak Recep Akdağ görev yapsa da 2002 yılında yapılan yanlış aşılardan kaynaklı ilerleyen yıllarda ölümler yaşanmaya devam etmişti.

Öne Çıkanlar