Yapıcı'nın kardeşi: Mücella çok güçlü, hiç korkmaz!

Yapıcı'nın kardeşi: Mücella çok güçlü, hiç korkmaz!
Gezi Davası kararına karşı Adalet Nöbeti'nde Mücella Yapıcı'nın kardeşi 'Mimarlar Odası'nda ona verilen şehri koruma görevini çok güzel yaptı' dedi.

Yağmur KAYA


Taksim Dayanışması, Gezi Davası kararı ardından adliye önünde "Adalet Nöbeti" düzenledi. 

Gezi davasında tutuklu yargılanan Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay hakkında ise 18 yıl hapis cezasına hükmedildi. Karara tepki yağarken "Adalet Nöbeti" başlatıldı.

Çok sayıda yurttaş, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları ve alkışlarla kararı protesto etti. 

Adalet Nöbeti'nde söz alan Mimar  Mücella Yapıcı'nın kardeşi Müberra Zöhre, bir gün adaletin herkese lazım olacağını söyledi. Zöhr eşunları dile getirdi:

"Bu akşam bu kararı verenler acaba uyuyabilecekler mi? Ben çok rahat uyuyacağım; çünkü biliyorum ki Mücella çok güçlü, hiç korkmaz! Eminim ablam da çok güzel uyuyacak çünkü ona verilen şehri koruma görevini çok güzel yaptı.

Dürüst olmayı önce annem ve babamdan, sonra ablamdan öğrendim. Görev üstlendiğimiz zaman o görevi layıkıyla yapmayı önce önce annem ve babamdan, sonra ablamdan öğrendim. Önce anlamıyordum, dikkatle baktığım zaman dürüst kalabilmek, verilen görevi layıkıyla yapabilmek her kulun da harcı değil, görüyorum. Bugün de gördük. Adalet bugün ablama ve arkadaşlarına lazımsa yarın öbür gün bana da lazım olacak, size de bu kararı verenlere de lazım olacak. Korumalıyız arkadaşlar. Bu akşam bu kararı verenler acaba uyuyabilecekler mi çok merak ediyorum. Ben çok rahat uyuyacağım çünkü biliyorum ki Mücella çok güçlü, korkmaz ki. Hiç korkmaz. Eminim ablam da çok güzel uyuyacak. Çünkü ablam görevini yaptı. Çünkü ablam Mimarlar Odasında ona verilen şehri koruma görevini çok güzel yaptı. Keşke herkes bu gece benim kadar, ablam kadar rahat uyuyabilse. Umarım o günler de gelecek."

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, "Bilinsin ki Gezi sadece bu şehrin, bu ülkenin değil dünyanın en büyük parkıdır" dedi. 

AKDENİZ: BU, HAK MÜCADELESİ VERENLERE GÖZDAĞIDIR

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, demokrasi güçleri olarak tüm ayrılıkları bir arada bırakarak yan yana gelinileceğini söyleyerek, "Yarın yine bir arada olacağız. Mücella ablayla, Can, Tayfun'la onur duyuyoruz. Hiçbirine leke süremeyeceksiniz. Yargılamaya doymadılar. Sil baştan yargı düzenini getirdiler. Bu, halka göz dağıdır. Bu, bundan sonra hak mücadelesi verenlere karşı bir göz dağıdır" dedi. 

Adalet Nöbeti konuşmalarını ardından son buldu.

Öne Çıkanlar