Yargılanan hakim: Ahmet Şık’ın kitabını toplatan hakimlerin diplomaları yakılsın

Yargılanan hakim: Ahmet Şık’ın kitabını toplatan hakimlerin diplomaları yakılsın
Oda Tv davası hakimlerinden Hikmet Şen yargılandığı davada Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” kitabı hakkında toplatma kararı alan hakimlerin hukuk fakültesi diplomalarının yakılmasını istedi.

ARTI GERÇEK - Oda TV davasına bakan yedi hakimin "görevi kötüye kullanma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarından yargılandığı dava 16 Haziran tarihine ertelendi. 

Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nde görülen davaya mağdur sıfatıyla HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile avukatı Can Atalay’ın yanı sıra başka davalardan tutuklu bulunan sanıklar Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Hikmet Şen, Ali Açık bulundukları cezaevinden SEGBİS ile hazır bulundu. 

SANIK ŞEN: ŞIK’IN KİTABINI TOPLATAN HAKİMLERİN DİPLOMALARI YAKILSIN

Duruşmada konuşan sanıklardan Hikmet Şen "Basılmamış kitabın toplatılması kararını veren üç Mehmet ve bir Vedat’ın hukuk fakültesi diplomalarının yakılmasını talep ediyorum" dedi. 

Şen’in "üç Mehmet" ifadesinde geçenlerden biri Ahmet Şık’ın basılmamış kitabı "İmamın Ordusu" hakkında toplatma kararı alan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Karababa. Diğer iki isim de Şık hakkında 2011 yılında tutukluluğun devamına karar veren hakim Mehmet Ekinci ve Mehmet Hamzaçebi. Şen’in ifadesindeki "bir Vedat" da Şık hakkında o dönem tutukluluğun devamına karar veren 12. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu. 

Diğer sanık hakimlerin diplomaların yakılmasını isteyen sanık hakim Şen de, Şık hakkında tutukluluğun devamına karar veren hakimlerden biriydi. 

AHMET ŞIK’IN AVUKATLARI: ŞIK, ASIL OLARAK YARGIYA HAKİM OLANLARDAN ŞİKAYETÇİ

Davada mağdur olarak bulunan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın avukatı Fikret İlkiz, Can Atalay ve Tora Pekin mahkemeye Şık adına sundukları beyan dilekçesinde "Fetullah Gülen hakkındaki 15 Temmuz silahlı kalkışmasından çok önce kitaplarıyla ve gazeteci olarak yazdığı haberlerle bu gerçeği anlatan ama sürekli FETÖ terör örgüttü üyesi olarak veya bu örgüte yardımcı olmaktan yargılanan Ahmet Şık kendisini yargılayan hakimler ve savcılardan ve bu davanın şüphelilerinden, ama asıl asıl yargılanan bu şüphelilerin yargıya hâkim olmasına sebep olanlardan şikayetçidir" dedi.  

Avukatlar dilekçede Şık için "zarar görmüştür, mağdurdur ancak davaya katılma talebi yoktur" ifadelerini kullandı.  

Mahkeme duruşmayı 16 Haziran tarihine erteledi. 

 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar