Yargıtay, İdris Baluken'e verilen cezayı onadı

Yargıtay, İdris Baluken'e verilen cezayı onadı
Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Baluken'e verilen hapis cezalarını onamıştı. Baluken'in avukatları Yargıtay'a itirazda bulunmuştu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP eski Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, İdris Baluken'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle 7 yıl 6 ay, 4 kez "terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle 4 yıl 7 ay, 4 kez de "toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme" gerekçesiyle 4 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi de bu kararı onadı.

Baluken'in avukatları, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nin onama kararına Yargıtay'da itiraz etti. 16. Ceza Dairesi de Baluken'in avukatlarının itirazını inceledi.

Yapılan incelemenin ardından verilen kararda şu ifadelere yer verildi: "Siyasi parti faaliyetleri kapsamındaki basın açıklamaları, nevruz kutlamaları ve terör örgütü propagandasına dönüştürülmeyen insani mülahazalarla gerçekleştirilen taziye ziyaretleri gibi eylemlerin, silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında kabul edilemeyeceğinde kuşku bulunmamakta ise de terör örgütü yöneticilerinin talimatı veya örgütün çağrıları doğrultusunda gerçekleştirilen ve terör örgütünün propagandasına dönüşen şiddet eylemleri ve faaliyetlerin siyasi parti çalışması olarak kabulü mümkün değildir." 

Kararda, 5 yılın altındaki cezaların Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince onaylanarak kesinleştiği aktarılarak, bu cezalar yönünden yapılan itiraz da reddedildi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi 23 Mayıs'ta yerel mahkemenin kararını "uygun" bulmuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar