Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepkiler büyüyor

Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepkiler büyüyor
Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararını onamasının ardından siyasetçilerden sanatçılara, akademisyenlerden sivil toplum örgütlerine kadar birçok kesimden tepki yağdı.

+GERÇEK- Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Karara sosyal medyadan tepkiler büyüyor. Sosyal medyadan derlediğimiz tepkilerin bazıları şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza ne hukuki ne de vicdanidir, tamamen siyasidir. Bu başta muhalifler olmak üzere halka gözdağı vermeye yönelik bir karardır. Ama şunu kimse unutmasın hiçbir CHP’li korkmayacak, yılmayacak, sinmeyecek…@Canan_Kaftanci
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na siyasi olarak verilen cezalar hükümsüzdür. #AzKaldı, bu organize olmuş kötülüğe hep birlikte son verecek, aydınlık günlere yürüyeceğiz. Yanındayız sevgili yoldaşım…@Canan_Kaftanci

Hukukçu Kerem Altıparmak: Yargı baştan aşağıya şu anda Türkiye'nin bir numaralı sorunudur. Bu sorun tekil aktörlerle ilgili değil, yapısal bir sorun. Bu sorunun nasıl çözüleceğine dair hiçbir siyasi partiden somut bir söz duymadım. "Devran dönecek, yargılanacaksınız" falan demek iyi güzel de, öneriniz ne?
EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor. Bu hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olacağız @Canan_Kaftanci yalnız değildir!

Akademisyen MesutYeğin: devlet/iktidar hakiki muhalifi iyi biliyor. #canankaftancıoğlununyanındayım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "CHP İl Başkanımız @Canan_Kaftanci İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum."

Sanatçı İlkay Akkaya: Canan Kaftancıoğlu’na yapılan hukuksuzluğun son örneğidir ve tabii ki umudu örgütleyeceğiz.

CHP Gençlik Komisyonu Başkanı Gökçe Gökçen: Canan Kaftancıoğlu çalışkanlığıyla, örgütlü mücadeleye olan inancıyla ve ilkeleriyle bu ülkenin yüz akıdır. Yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum. Yalnız değilsin @Canan_Kaftanci

Modacı Barboros Sanşal: #CananKaftancıoğlu asla tekbaşına değildir ancak, bu cürümü tezgahlayanların ve ortak olanların yapayalnız bir şekilde , tecrit hücrelerinde, ölmek için yalvarmalarını temenni ederim. Bilrisiniz temenninlerim gerçekleşir !

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Lanet olsun siyasetinize de adaletinize de yargınıza da! Ortak mücadelemizle adalet ve demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü: Geçmişteki tivitlerinden dolayı @Canan_Kaftanciya ceza veriyorsunuz, biliyorsunuz değil mi başınıza gelecekleri? Zûlmünüz artsın!

Sanatçı Hayko Bağdat: Geçmişteki tivitlerinden dolayı  @Canan_Kaftanciya ceza veriyorsunuz, biliyorsunuz değil mi başınıza gelecekleri? Zûlmünüz artsın!

HDP milletvekili Sezai Temelli: Yargıtay Canan Kaftancıoğlu’nun hapis cezasını onadı. Yargı siyasete müdahale etmiyor, adeta Kobane davasında, HDP kapatma davasında olduğu gibi bizzat Cumhur İttifakının bileşeni olarak siyaset yapıyor… Adalet için yılmayacağız, mücadele edeceğiz.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen "cezayla" ilgili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı ilettim. Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı: Türkiye’yi devraldıkları noktadan geriye götürmeye yemin etmiş gibi davranan bu iktidar ilk seçimde gidecek İnşallah. Canan Kaftancıoğlu’na yönelik ceza onama kararı tüm muhalefeti sindirmeye yönelik bir adımdır. Bu günleri mutlaka geride bırakacağız.

Anketör Kemal Özkiraz: Canan Kaftancıoğlu'na verilen uyduruk cezalar onanmış. Kemal Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerini il başkanlığına çağırdı. Halk da gidecektir. Canan Kaftancıoglu'na sahip çıkma zamanıdır.

Akademisyen-gazeteci Özgür Mumcu: Ülkenin adını Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne çevirmeye kararlılar. Tanıdığım Canan Kaftancıoğlu'nun direnci, iktidarın direncinden bir hayli kuvvetlidir. #CananKaftancıoğluYalnızDeğildir

Akademisyen Burak Özgehan Özpek: İktidarda kalma umudu, ülkeyi iyi yönetmek yerine muhalif siyasetçileri siyasetten men etmek olan AKP hükumetine karşı elbette Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız.

Siyasetçi Barış Yarkadaş: Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza, hukuki de vicdani de değildir.

Gazeteci Amberin Zaman: Canan Kaftancioglu aleyhindeki mahkumiyet karari Kavala'ya verilen cezadan bagimsiz okunmamalidir. Turkiye karanliga dogru yuvarlanirken "Imamoglu Nagehan" diye tempo tutmaya devam edin.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağı ve hapis cezası Türkiye'de hukukun ne hale geldiğini göstermektedir. Bu kararın hukuki olmaktan ziyade, siyasi olduğu çok açık ve çok nettir. Sayın Kaftancıoğlu'nun yanındayız.

Sanatçı Ferhat Tunç: Canan Kaftancıoğlu umut veren, farklı toplumsal kesimlerin teveccühünü kazanmış başarılı bir siyasetçidir. Hakkında verilen bu kararın savunulacak hukuki bir yanı yok. @Canan_Kaftanci bu kararla birlikte çok daha güçlenerek yoluna devam edecek. #CananKaftancıoğluYalnızDeğildir

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: CHP, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza aynı zamanda TDP il başkanına verilmiştir, bütün siyasi partilerin il başkanlarına verilmiştir, bu ceza demokrasiye verilmiştir.

CHP milletvekili Özgür Özel: Saray talimatıyla verilen hukuksuz bu karara karşı İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız. Yargının üzerinden siyasetin gölgesini tamamen kaldırana kadar hak, hukuk, adalet yolunda daha çok çalışacağız, daha güçlü olacağız. #CananKaftancıoğluYalnızDeğildir

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: Demokratik siyaseti susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen haksız cezaya karşı demokratik siyaseti savunacağız. Az kaldı, bu zorbalıklara son verecek, hukuk devletini tesis edeceğiz.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor. Bu hukuksuzluğa  karşı dayanışma içinde olacağız.
@Canan_Kaftanci yalnız değildir!

 

Öne Çıkanlar