Yarkadaş: Seçimlerin en etkili aktörlerinden birisi Selahattin Demirtaş'tır

Yarkadaş: Seçimlerin en etkili aktörlerinden birisi Selahattin Demirtaş'tır
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden yaptığı çağrının ardından HDP seçmeninin yerel seçimlerde CHP'ye nasıl destek verdiğini açıkladı.

ARTI GERÇEK - CHP'nin  24'üncü dönem Milletvekili Barış Yarkadaş CHP Genel merkezinin yapamadığını yaptı ve HDP seçmeninin yerel seçimlerde CHP'ye nasıl oy desteği verdiğini açıkladı.

Habertürk televizyonunda yayınlanan Didem Arslan'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı' programına konuk olan Barış Yarkadaş, HDP'nin bir önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden HDP seçmenine gönderdiği mesajın seçimlerde nasıl etkili olduğunu anlattı:

'DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI HDP SEÇMENİNİ MOTİVE ETTİ'

"Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuluyor. Milletvekili dokunulmazlıkları, Anayasaya aykırı bir şekilde kaldırıldı. Bugün gururla söylüyorum o gün 'hayır' verdim, bir daha milletvekili olursam, bir daha böyle bir tartışma olursa yine hayır veririm. HDP'nin eş genel başkanı gazete haberleri ve attığı twetlerden tutuklandı.

Ve Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi'nden Yeni Yaşam gazetesine verdiği röportajda seçimden 1 hafta önce, 'Bağrınıza taş basın, yaşadıklarınızı unutmayın, birazcık hatırım varsa faşizme karşı gidin oylarınızı verin' dedi. Selahattin Demirtaş'ın bu açıklaması HDP seçmenini motive etti."

HDP TABANI CHP'YE KÜÇÜKÇEKMECE'Yİ VE ESENYURT'U KAZANDIRDI

Barış yarkadaşın bu açıklaması üzerine araya giren program sunucusu Didem Arslan'In "Etkili oldu mu?" sorusuna yanıt veren Barış Yarkadaş, şöyle devam etti:

"Etkiliyi bırak, tabanı tamamen harekete geçirdi ve HDP tabanı, Edirne'den gelen o sesi dutduğunu gösterdi, Cumhuriyet Halk Partisi'ne sağolsunlar Küçükçekmece'de 65 bin oy, Esenyurt'ta 106 bin oy vererek iki belediyeyi de kazanmamızı sağladılar.

Adana'da, Mersin'de, İstanbul'da ve Ankara'da bütün siyasi ayrımları bir kenara bırakarak iktidara da bir uyarı da bulundular. Ben de dedim ki bir siyasetçi ve gazeteci olarak, 'bu seçimde hep Millet İttifakı'nı, Saadet Partisi'ni konuşuyoruz ama şu an bu seçimlerin en etkili aktörlerinden birisi Selahattin Demirtaş'tır. Bu seçim başarılarının arkasındaki gücü de görmemiz gerekir.' O anlamda da Selahattin Demirtaş'ın hakkını teslim etmek gerekir."

YARKADAŞ, 'DEMİRTAŞ 6-8 EKİM OLAYLARINDAN YARGILANIYOR' İDDİASINA DA YANIT VERDİ

Yarkadaşın konuşmasını kesmeye çalışan program sunucusunun "Dedikleriniz anlaşıldı" müdahalesine, "Ben burada bir hakkı teslim ediyorum diyerek programın diğer konuğu Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karataş'ın rahatsız olmaması gerektiğini belirten Yarkadaş, "Bu ittifak meselesini Türkiye'ye sayın Orhan Karataş'ın da desteklediği partinin genel başkanı getirdi" dedi.

Orhan Karataş'ın, "Selahattin Demirtaş 6-8 Ekim olaylarından yargılanıyor" açıklamasınada müdahale eden Barış Yarkadaş, "Selahattin Demirtaş 6-8 Ekim olaylarından yargılanmıyor" yanıtı verdi.   

Program bu açıklamanın ardından reklam arasına gitmek zorunda kaldı.

Öne Çıkanlar