Yavaş: Ankara’mız, vatanımızın kaderinin tayin edildiği son kaledir

Yavaş: Ankara’mız, vatanımızın kaderinin tayin edildiği son kaledir
Mansur Yavaş, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yıldönümünü kutladı.

Yavaş, yayınladığı mesajda, "Ankara’mız, vatanımızın kaderinin tayin edildiği son kale olan kadim bir merkezdir. Birçok özellikleri nedeniyle Milli Mücadele’nin buradan yönetilebileceğini düşünen Mustafa Kemal Paşa ve temsil heyeti üyeleri, İstiklal Savaşı’nın karargâhına, Ankara’ya 27 Aralık 1919’da gelerek milletimizin aydınlık geleceğini ve istikbalini buradan tayin etmişlerdir" dedi.

Yavaş, mesajında şunları kaydetti:

'ANKARA SON KALEDİR'

"Milletimizin ebedi lideri, Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin Ankara’ya gelişinin 102. yıldönümünü kutluyorum. Ankara’mız, vatanımızın kaderinin tayin edildiği son kale olan kadim bir merkezdir. Birçok özellikleri nedeniyle Milli Mücadele’nin buradan yönetilebileceğini düşünen Mustafa Kemal Paşa ve temsil heyeti üyeleri, İstiklal Savaşı’nın karargâhına, Ankara’ya 27 Aralık 1919’da gelerek milletimizin aydınlık geleceğini ve istikbalini buradan tayin etmişlerdir.

Mustafa Kemal Paşa, temsil heyeti ve hemşerilerimizin 102 yıl önce ortaya koyduğu bu irade bizlere de sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır. Ankara’mız için birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, üreterek; tarihimizden ve hürriyet sevdamızdan aldığımız güçle, ortak akılla, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla Başkent’imizi daima ileri taşıma kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Gazi Paşa’nın fikren ve ilmen açtığı yolda ilerlerken mirasımız o miras ki bir ömür yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Ankaralı hemşerilerimin ve milletimizin Kızılca Günü’nün 102. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum."

Öne Çıkanlar