Yazarımız son yolculuğuna uğurlandı

Yazarımız son yolculuğuna uğurlandı
Hayata veda eden yazarımız Hüseyin Çakır, ailesinin ve dostlarının katıldığı cenaze töreninin ardından İstanbul'da toprağa verildi.

ARTI GERÇEK - Önceki gün yaşamını yitiren Küresel Yerel Düşünce Enstitüsü - KÜYEREL’in kurucusu ve koordinatörü, Artı Gerçek yazarı Hüseyin Çakır toprağa verildi.

Uzun süredir lösemi tedavisi gören ve bağışıklık sistemi zayıflayan Çakır, diş tedavisi sırasında enfeksiyon kapmış ve 2 ay önce hastaneye yatırılmıştı.

Son dönemde solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Çakır, 3 Ağustos Cuma günü hayata veda etti.

 

 

Tedavi gördüğü Çanakkale Devlet Hastanesi’nden İstanbul’a getirilen Hüseyin Çakır’ın cenazesi Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrasında, Kavaklı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden hayat arkadaşı Vicdan Tarakçı, Hüseyin Çakır'ın şimdiye kadar yazdığı ve biriktirdiği tüm eserlerin bir araya getirilerek Tarihi TKP’lilerin kurduğu TÜSTAV adlı vakfa verilmesinin düşünüldüğünü söyledi. Çakır'ın eserleri ile birikimlerinin aralarında Tarihi TKP'nin son genel sekreteri Nabi Yağcı'nın da olduğu bir ekibin çalışmasından sonra vakfa devredilmesi için çalışma yapılmasının düşünüldüğü de belirtildi.

 

 

Cenaze törenine TBKP eski Genel Sekreteri Nabi Yağcı başta olmak üzere Tarihi TKP ve TBKP yöneticisi Zülfü Dicleli, yine Tarihi TKP yöneticilerinden Adil Demirci, TİP kurucularından Umur Coşkun ile Tarihi TKP’nin gençlik örgütü İlerici Gençler Derneği yöneticileri, şair Recep yılmaz ile çok sayıda arkadaşı katılırken anayasa hukukçusu Osman Can da Çakır'ı son yolculuğuna uğurlayan isimler arasındaydı. Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da cenazeye çelenk gönderen isimlerden biriydi.

"SON DÖNEMİNDE DE MÜCADELE ETMEYE DEVAM ETTİ"

Cenaze törenine katılan TBKP eski Genel Sekreteri Nabi Yağcı, sitemize kısa bir açıklama yaptı. Yağcı, Çakır’ın TBKP’nin yasallaşma sürecinde verdiği mücadeleye dikkat çekerek, "Çalışmalarımızda, özellikle basın yayın alanında ciddi emeği ve çalışmaları vardı. Onun son yaşam mücadelesini de yakından izledim. Bu dönemde de zor bir mücadele verdi. Kanseri yenmek için çok mücadele etti. Kolay teslim olmadı" dedi.

GENÇLİK YILLARINDAN BERİ SİYASETTE YER ALDI

Siyasetle gençlik yıllarında tanışan Hüseyin Çakır, faaliyetlerine Türkiye İşçi Partisi (TİP) içinde başladı. Ardından Tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile tanıştı. Hüseyin Çakır, Türkiye Birleşik Komünist Partisi’nin (TBKP) Türkiye’de yasal alanda faaliyete başlaması sürecinde, bir dönem bu partinin merkez komite üyeliğinde de bulundu.

Aralık 1995’te "Küyerel Düşünce Grubu" adıyla kurulan, Ekim 2005’ten sonra "Küyerel Düşünce Platformu" adıyla, 2017 yılından sonra da "Küyerel Düşünce Enstitüsü" olarak çalışmalarını sürdüren grubun kurucusu da olan Çakır, enstitünün yayını olarak çıkarılan "Küyerel Düşün" dergisinin de editörlüğünü yapıyordu.

Çakır, kuruluşundan kısa bir süre sonra yazılarıyla Artı Gerçek internet gazetesinin yazarları arasında yer almıştı.

 

Öne Çıkanlar