Yedi denizin öfkesine karşı: Aquaman

Yedi denizin öfkesine karşı: Aquaman
Bu hafta 10 yeni film vizyona girdi. Haftanın öne çıkan filmi olan Aquaman'de, Game of Thrones dizisiyle tanıdığımız Jason Mamoa, Atlantis tahtının varisi olarak karşımızda.

Sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 5'i yabancı 10 film vizyona girdi. 'Aquaman', 'Marry Poppins: Sihirli Dadı' ve 'Eşitlik Savaşçısı' öne çıkıyor.

AQUAMAN

Warner Bros’un son DC Comics süper kahraman filmi "Aquaman" vizyonda. Game of Thrones dizisiyle tanıdığımız Jason Mamoa, okyanuslar altında inşa edilen Atlantis krallığının tahtının varisi olarak karşımıza çıkıyor. Senaryoda kendisi için yazılan karakteri çok sevdiğini, eğlenceli bir kahraman olduğunu ve o kahramanı yaratırken Guns n Roses'ın gitaristi Slash'ten etkilendiğini söyleyen Mamoa’ya hayran bırakıyor. Filmin kötü adamı, Aquman’in yarı kardeşi Orm’a Patrick Wilson hayat veriyor. Aktör, Orm karakterinin öfkesinin su üstündeki dünyanın iğrençliğinden kaynaklandığını söylüyor. Yönetmen James Wan’ın imzasını taşıyan filmde Atlantis tahtının danışmanı Nuidis Vulko rolünde Oscar adayı oyuncu Willem Dafoe, Atlantis'in kraliçesi Mera rolünde Amber Heard karşımızda. İyi ve kötünün su altındaki savaşını izlemek hepimizi eğlendirecek.




EŞİTLİK SAVAŞÇISI

Ruth Bader Ginsburg 85 yaşında bir kadın. ABD Yüksek Adalet Divanı Hakimi Ginsburg, hem kadın hem yahudi olması hem de idealist bir kadın olarak kariyerini dişiyle tırnağıyla kazıyan bir isim. Üniversite yıllarında başlayan kadın-erkek eşitsizliği sorununa o yıllarda tanıştığı eşi Marty ile birlikte göğüs gerdi.  Kısacası karşımızda "Me Too" hareketine destek veren bir Hollywood filmi var. Filmde Ruth’un Anayasa Mahkemesi’nin uyguladığı bir cinsel eşitsizlik kararını bozdurma çabaları da anlatılıyor. Mimi Leder’in yönettiği filmde Ginsburg’u Felicity Jones canlandırıyor.



 

 




MÜSADENİZLE BÜYÜKLER

Talip Karamahmutoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği Müsaadenizle Büyükler, sokağa terk edilmiş köpeklerle ilgilenirken yetişkinlerle mücadele etmek zorunda kalan bir grup iyiliksever çocuğun hikâyesini anlatıyor. Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği filmde Emre Altuğ da rol alıyor.



 



MARRY POPPINS: SİHİRLİ DADI

Yönetmen Rob Marshall, oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Meryl Streep, Lin-Manuel Miranda, Colin Firth, Emily Mortimer, Ben Whishaw ve Julie Walters var. Bazı filmler sadece ekibi için bile izlenebilir, ki "Mary Poppins: Sihirli Dadı" zaten iyi bir film. Klasikleşmiş müzikal Mary Poppins'in dünyasına yeni bir pencereden bakan film 1930'ların Londra'sında geçiyor. Sıradışı dadı Mary Poppins’in yıllar sonra dadılık yaptığı ailenin yanına dönüyor ve tuhaflıklar macerası başlıyor. Marc Shaiman ve Scott Wittman’ın müziklerine imza attığı bu fantasik müzikali güzel bir yılbaşı filmi.


 



TROLLER VE DİNAZORLAR

Alex Sebastian'ın yönettiği animasyon Trolled, Prenses Cupcake ve sihirli yaratıklardan oluşan arkadaş grubunun Trol krallığını ele geçirmeye çalışan ejdere karşı mücadelesini anlatıyor.



 



SÜPER AYI

Wang Qi'nin yönetmenliğini üstlendiği Super Bear, hayvan tüccarları tarafından alıkonulan oğlu Zack'i kurtarmaya çalışan baba ayı Dash'in mücadelesini anlatıyor.



 



GÜVEN

Bülent Çolak, Serkan Keskin, Feride Çetin ve Ahmet Kaynak'ın rol aldığı Sefa Öztürk yönetmenliğindeki Güven; iki gencin karşılıklı yitirmeye başladıkları güven duygusunu ve aile bağlarının kopuşunu anlatıyor.



 



NEBULA

Tarık Aktaş'ın yönetmenliğini yaptığı Nebula, ruhun doğadaki yerini keşfeden bir gencin çıktığı yolculuğu konu ediniyor.



CHEF

Bekir Aksoy, Müge Ulusoy, Şebnem Köstem, Buket Dereoğlu, Hacı Ali Konuk ve Fatih Ayhan'ın kamera önüne geçtiği Chef adlı filmin yönetmenliğini Mehmet Gün üstlendi.
 


 





TRİLEÇE

Ahmet Sönmez'in yönettiği Trileçe, çıkan bir yangın sonucu 10 yaşında kimsesiz kalan bir çocuğun, bir mektup üzerine Makedonya'ya yaptığı yolculuğu anlatıyor. Senaryosu H. Erkan Işıklı'ya ait olan dram türündeki filmde Derda Yasir Yenal, Emirhan Oktay, Semra Dinçer, Gökhan Atalay ve Ümit Bülent Dinçer oynuyor.

Öne Çıkanlar