Yeditepe Üniversitesi öğrencileri yüz yüze yapılması planlanan sınavlara tepki gösterdi

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri yüz yüze yapılması planlanan sınavlara tepki gösterdi
Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Okulu öğrencileri 5-7 Ocak tarihleri arasında özel izinle yüz yüze yapılması planlanan sınavlara tepki gösterdi.

Anıl BAYRAKTAR


ARTI GERÇEK- Coronavirus önlemleri kapsamında üniversitelerin tamamına yakını online eğitime devam ediyor. Fakat Yeditepe Üniversitesi'nde öğrencilere gelen bir e-mail ile 5-7 Ocak tarihleri arasında yapılacak sınavların yüz yüze yapılacağı okulun bazı hocaları tarafından iletildi. Üniversite öğrencileri ise bu duruma tepki gösterdi. 

Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Okulu eğitim gören ve Artı Gerçek'e konuşan bir okul öğrencisi üniversitenin açık olduğu döneme dair şunları söyledi:

"Okuldaki vakalar öğrencilerden gizlendi, hocalardan ya da yurtta kalan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilerle öğrencilerin ya da çalışanların corona olduğunu öğrendik.Öğrenciler kampüse dağıtılmadı, belirli birkaç binaya sıkıştırıldı. Bu binalarda vakaya rastlanmasına rağmen sınıflarda eğitime devam edildi. Hazırlıktaki öğrenci sayısını tam olarak bilmiyoruz ama öğrenci sayısı oldukça fazla.Yakın zamanda bir güvenlik görevlisi coronadan vefat etti."

Yüzyüze yapılması planlanan sınava dair de konuşan okul öğrencisi "Bazı hocalar bize psikolojik baskı uyguluyor. Yüzyüze sınavın 5-6-7 ocakta özel izinle yapılması planlanıyor. Başka illerden gelecek bir sürü öğrenci var.Kronik rahatsızlığı olan ya da ailesinde kronik rahatsızlık yaşayan bireyler bulunan öğrenciler var. Okulun bu kararından dönmesini istiyoruz." 

Öğrencilerin büyük bir kısmının yüzyüze sınava tepki gösterdiğini de kaydeden okul öğrencisi öğrencilerin dekanlığa yazdıkları dilekçeyi de bizimle paylaştı:

"Bizler  İstanbul Yeditepe Üniversitesi hazırlık okulu öğrencileriyiz, Ekim ayının başında  okulumuzun hiçbir fakültesi açılmamışken hazırlık okulu hibrit şekilde 2 gün yüzyüze 2 gün online olmak üzere açıldı . Okulumuzda  akademik personeller ,öğrenciler ve çalışanlar sürekli Coronavirus'e yakalandılar. Daha da kötüsü pozitif vakaların görüldüğü sınıflar karantinaya alınmadan eğitime devam etti. Gün geçtikçe  vaka sayıları arttı buna rağmen hala rektörlük bizi zorla okula getirdi, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağıyla beraber okulumuz tamamen online eğitime döndü ve bir çok öğrenci aile evlerine veya memleketlerine döndü. Şimdi de 2021 yılının 5-6-7 Ocak tarihlerinde final sınavını yüz yüze yapmak için okul bizi çağırıyor,üstelik bazı hocalar tarafından psikolojik şiddete uğruyoruz. Bu süreçte sınavın yüzyüze olacağını söyleyip bizi belirsizlik içerisinde bırakıyorlar. 

Öğrenciler olarak bir aydır tedirginlik içinde yaşıyoruz. Öğrenciler olarak asla şehir değiştirmek ve İstanbul içinde toplu taşıma kullanmak istemiyoruz. Yeditepe Üniversitesi tarafından yasal olmayan şekilde çağrılıyoruz. Bizler, akademik personelimiz, ailemiz bu durumdam endişe duyuyoruz. Şehirler arası yolculuk yapmak istemiyoruz. Bunun için Yeditepe Üniversitesi  hazırlık okulunun  finallerini online yapmasını istiyoruz.

Sınavlar, binlerce kişinin Coronavirus'e yakalanıp hastalanmasından ve ölmesinden daha önemsizdir. Ülkenin bu salgını daha çabuk atlatması için final sınavlarının online olup can güvenliğimizin korunmasını talep ediyoruz.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar