Yeğenlerini sormaya gitti dövülüp ters kelepçe takıldı

Yeğenlerini sormaya gitti dövülüp ters kelepçe takıldı
Afyon Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden olayla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Afyon’da sanayi esnafı, evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Uçmak, yeğenlerinin gözaltına alındığını duyup, gittiği olay yerinde polis ekiplerince dövüldü. Ters kelepçe de takılan Uçmak, bu halde hastane önüne bırakıldığını söyledi. Uçmak, kendisinin ve 2 yeğeninin dövülmesiyle ilgili şikayetçi olduklarını belirtti.

Ağabeyinin oğlu A.İ.U. ile akrabası M.T.’nin gözaltına alındığını duyan Mustafa Uçmak da olay yerine geldi. Yeğenlerinin neden gözaltına alındığını soran Uçmak, iddiaya göre, polis tarafından dövüldü. Polisin ters kelepçe taktığı Mustafa Uçmak, yere yatırılırken, A.İ.U. ve M.T., polis merkezine götürüldü. Mustafa Uçmak ise iddiaya göre, kelepçeli halde devlet hastanesinin önünde bırakıldı. Başında, karnında ve bacaklarında yaralar bulunan Uçmak, hastaneden darp raporu aldıktan sonra kendisini döven polisler hakkında şikayetçi oldu. A.İ.U. ve M.T. de serbest bırakıldıktan sonra aynı olayla ilgili şikayette bulundu.

Mustafa Uçmak, olayın şokunu hala atlatamadığını belirterek, "Yeğenlerim bir olay yaşamış ve ben de bunu duydum. Yanlarına gittiğimde darp olayını gördüm. Yeğenlerime bunu sorduğumda cevap veremediler. Daha sonra polis ekiplerine sordum. ‘Ne oldu ağabey, nasıl oldu?’ diye. Ben bu soruyu sorar sormaz darbetmeye başladılar. Ben de ne olduğunu anlayamadım" dedi.

‘HASTANEYE BIRAKTILAR’

Kendisiyle birlikte A.İ.U. ve M.T. ile ağabeyi Kenan Uçmak ve oğlu Ş.U.’nun da dövüldüğünü öne süren Mustafa Uçmak, "Fakat en çok darbeyi ben aldım. Haksız yere aldım. Bana ters kelepçe takarak biber gazı sıktılar. Beni sürüyerek polis arabasının arkasına götürüp, kafamı 3-5 sefer demirlere çarptılar. Ondan sonra botlarıyla giriştiler. Daha sonra polis arabasıyla hastane önüne bırakıp kaçmışlar" diye konuştu.

Uçmak, olay sırasında çevredeki esnaf arkadaşlarının araya girmek istediğini; ancak polisin engel olduğunu ileri sürdü. Afyon Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden olayla ilgili henüz açıklama yapılmadı. (DHA)

Öne Çıkanlar