Yeldeğirmeni'nden çocuklara 'çikolata tadında bir yıl' dileği

Yeldeğirmeni'nden çocuklara 'çikolata tadında bir yıl' dileği
Yeldeğirmeni Mahallesi, yeni yıla girerken çocukların yüzünü güldürmeyi ihmal etmedi. Kampanyadan elde edilen gelirle edinilen çikolatalar, el arabalarıyla sokaklarda dolaştırıldı.

+GERÇEK- Kadıköy'de yeni yıla girerken çocukları sevindirmek isteyen bir grup gönüllü genç, yeni yıl etkinliği düzenledi.

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu'nun öncülüğünde düzenlenen ve dayanışma esasına dayanan Çikolata Durağı etkinliği, 2 ay önce sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Başlangıçta sadece mahalledeki çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlayan ve çikolata bağışı esasına dayanan organizasyon, sosyal medyanın da etkisiyle oldukça geniş bir kitleye ulaştı. 

Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu

KÖY OKULLARINA KUCAK DOLUSU ÇİKOLATA

Türkiye'nin birçok yerinden destek alan çikolata kampanyasına maddi destek tahminlerin üzerinde gerçekleşti ve kilolarca çikolata köy okullarındaki çocuklara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yeldeğirmeni Mahallesi, yeni yıla girerken çocukların yüzünü güldürmeyi ihmal etmedi. Kampanyadan elde edilen gelirle edinilen çikolatalar, el arabalarıyla sokaklarda dolaştırıldı. Ardından renkli balonlarla süslenen bir stant açıldı. Müzik eşliğinde yetişkin çocuk demeden eğlenen mahalle sakinleri yeni yıla dair umutlarını çikolata yiyerek pekiştirdi.

Organizasyonda gönüllü gençler de yer aldı. Bilgi Üniversitesi Çocuk Gelişimi mezunu ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nün aktif öğrencisi olan Ayten Nergis de ön sırada yer alan gençlerden biri. 

'ÇOCUKLARIN EŞİT HİSSETTİĞİ BİR AN OLDU'

Nergis, "Daha önce de zor dönemlerden geçtik ama yaşadığımız son iki yıl çocukların da dahil olacağı biçimde dünya genelinde sorunlarla boğuştuğumuz bir yıl oldu. Yeni yıla girerken yüzleri bir nebze güldürebilmek adına mahallemizde muhtarımız Sultan Aksi öncülüğünde çikolata durağı kurduk.  İnsanlar şaşkınlığını gizleyemedi, etrafımızdaki insanlar çikolataları ücretli zannetti. Çikolataların hediye olduğunu anladıkları an ise paha biçilemezdi. Karton toplayıcı çocukların da kendilerini diğer çocuklarla eşit hissettiği bir an yaşandı, hep beraber mutlu olduk. Çocukların olduğu her yerde elimden geldiğince bir renk olmaya çalışıyorum. Yeni yılda yüzü hep gülümseyen çocuklar olsun etrafımızda." sözleriyle duygularını özetledi.

Öne Çıkanlar