Yemek yiyerek 1 milyon dolar kazandı

Yemek yiyerek 1 milyon dolar kazandı
ABD'li Bethany Gaskin, YouTube'da 2 milyon takipçili 'Blove's Life' adlı kanalında devasa menülü yemekler yiyerek 1 milyon dolardan fazla kazanç elde ediyor.

Kamera karşısında yemek yerken çektiği videolarla YouTube'da 2 milyondan fazla takipçi sayısına ulaşan Bethany Gaskin yıllık kazancının 1 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi. Blove's Life (Blove'un yaşamı) adlı kanalda yayın yapan Gaskin, büyük porsiyonlarda ve bol sesli yemekler yiyen Gaskin, sosyal medya da eleştiriler alıyor.

'Kafa derisinde başlayıp vücuda doğru yayılan, iç gıdıklayıcı' olarak tanımlanan ASMR videolarında kimileri mikrofon sesi, kimileri ise çıtırtılı yiyecekler tercih ediliyor. Gaskin ise bunu bir üst seviyeye taşıdı ve YouTube hesabı açarak tüm yemekleri yediği yayınlar yapmaya başladı.

Kısa sürece YouTube'da 2 milyon, Instagram'da ise 1 milyon kullanıcıya ulaşan Gaskin, bir süre sonra ünlü yemek zincirlerinden reklam ve sponsorluk teklifleri almaya başladı. Yaptığı  videolarla yıllık kazancının 1 milyon dolardan fazla (5 milyon 800 bin TL) olduğunu ifade etti.

Ancak tüm dünyada tanınan genç kadına tepkiler de gecikmedi. Pek çok kişi büyük porsiyonlarda sağlıksız yemekleri iştahla yediği videolar için Gaskin'e "insanları sağlıksız beslenmeyi teşvik ediyor" eleştirilerinde bulunuyor. Ancak Gaskin bunlara katılmadığını insanları iştahını olumlu yönde açtığını belirtiyor. (CNN)

Öne Çıkanlar