Sendikalar ve tüketicilerden Yemeksepeti’ni boykot kararı

Sendikalar ve tüketicilerden Yemeksepeti’ni boykot kararı
Nakliyat-İş, Yemek Sepeti'ne karşı boykot başlattı. Boykot eylemi Twitter'da da en çok konuşulanlar arasına girdi.

Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası’na (Nakliyat-İş) üye oldukları gerekçesiyle Yemeksepeti firmasındaki işlerine son verilen işçiler için İstanbul Şişli’de bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi binası önünde açıklama yapıldı.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada, "Halkımızı işçi ve sendika düşmanlığı yapan Yemeksepeti’ni boykota çağırıyoruz" yazılı pankart açıldı. Açıklamada sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Yaşasın işçilerin birliği" sloganları atıldı.  

6 BİN İŞÇİNİN HAKKINA ENGEL  

TBF Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Nakliyat-İş Sendikası yetkililerin kendilerine, "Adı geçen firmada çalışan yaklaşık 2 bin civarında taşıma işçisinin sendikaya üye oldukları, ancak firmanın sendikal örgütlenmenin önünü kesmek amacıyla işyeri kodunu değiştirdiği, sendikal örgütlenme çalışmalarını yürüten emekçilerin işten atıldıkları, işyeri kodunun usulsüz işlemlerle değiştirildiği, yaklaşık 6 bin civarında işçinin demokratik haklarının ellerinden alınmak istendiği" bilgisini paylaştığını aktardı.   

TÜKETİCİLERDEN BOYKOT KARARI

Sendikanın iddiaları üzerine firmayla görüşmek istediklerini ifade eden Deniz, firmanın bu talebi görmezden geldiğini kaydetti. Deniz, "Salgın zamanında motokurye olarak çalışan emekçilerin, o günlerdeki mesaileri toplumsal hafızamızdadır, Bu nedenle Yemeksepeti emekçilerinin dayanışma içerisindeyiz. Bu dayanışma kapsamında, Yemeksepeti firmasına yönelik olarak boykot kararı alınmıştır" diye konuştu. 

Firma tarafından sendikal örgütlenmeye yönelik tutum değişinceye kadar tüketimden gelen güçlerini kullanacaklarını ve firmadan alışveriş yapmayacaklarının altını çizen Deniz, "Tüketici tercihleriyle çok kazanan firma haline dönüşen Yemeksepeti'nin, bu kez tüketici boykotu ile karşı karşıya kalacağı ‘zor’luğu dikkate alması ve emekçilere uyguladığı ‘zor’dan vazgeçmesi için uyarıyoruz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar