Yemen'de kabine üyelerini hedef alan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye çıktı

Yemen'de kabine üyelerini hedef alan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye çıktı
27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 60'tan fazla kişi yaralanırken, hükümet üyelerinin güvende olduğu belirtildi.

Yemen Aden Havalimanı'nda yeni hükümetin ülkeye giriş yaptığı sırada yaşanan saldırıda 27 kişi hayatını kaybederken, art arda üç patlamanın ardından silah sesleri duyuldu. Saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti, 60'tan fazla kişi yaralandı.

Yeni Yemen hükümetinin kabine üyeleri ülkeye ulaştığı sırada, Aden Havalimanı'nın terminalinde üç patlama meydana geldi.

KABİNE ÜYELERİ GÜVENDE 

Suudi Arabistan’ın Al Arabiya kanalının internet sitesinde yayınlanan haberde kabine üyelerini taşıyan uçağın havalimanına iniş yapmasından kısa süre sonra havalimanına havan mermileriyle 3 saldırı gerçekleştirildiği ve daha sonra silahlarla ateş açıldığı kaydedildi.

Haberde, kabine üyelerinin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve Aden'deki Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürüldüğü ifade edildi.

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, hükümet üyelerinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Aden Havalimanı'nı hedef alan korkakça terör eylemi Yemen'e ve halkına karşı yürütülen savaşın bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

Abdulmelik, söz konusu saldırının, "Husilerin darbesini sonlandırana kadar ve istikrar yeniden sağlanıncaya kadar görevlerini yerine getirme kararlılıklarını artırdığını" belirtti.

DIŞİŞLERİ KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Yemen hükümeti üyelerini taşıyan uçağın Aden Havalimanı'na inişinden sonra gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta görevine başlayan Başbakan Muin Abdülmelik başkanlığındaki yeni Yemen Hükümeti üyelerini taşıyan uçağın Aden Havalimanına inişinden sonra gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kardeş Yemen halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar