Yeni Adalet Bakanı Bozdağ da adli süreç sürerken 'talimat' gibi açıklama yaptı

Yeni Adalet Bakanı Bozdağ da adli süreç sürerken 'talimat' gibi açıklama yaptı
Bozdağ, 'Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla gözaltında olan kişilerin adli süreci devam ederken 'talimat' gibi açıklama yaptı. Eski Adalet Bakanı Gül'ün Sedef Kabaş paylaşımı akıllara geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile ilgili paylaşım yapanlara dair açıklamada bulundu. Bakan Bozdağ, "Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanı'mıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet değerlerimizden ve asgari insani vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezleri kınıyorum" ifadelerini kullandı. Bozdağ’ın açıklamasının, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişinin Emniyet’te işlemleri sürerken gelmesi dikkat çekti. Göreve yeni atanan Bozdağ, aynı suçlamayla geçtiğimiz ay gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’ın adli işlemleri sürerken ve hakkında henüz karar çıkmamışken yaptığı "Lanetliyorum" açıklamasıyla "yargıya talimat verdiği" eleştirisi yöneltilen eski Adalet Bakanı Gül ile aynı uygulamaya gitmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığının açıklanması sonrası sosyal medyada iki isme yönelik paylaşımlara ilişkin jet hızıyla soruşturma başlatılmıştı. 8 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 4 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların Emniyet’teki işlemlerinin sürdüğü belirtilmişti.

ADLİ SÜREÇ SÜRERKEN DEVREYE GİRDİ: 'KINIYORUM, KAYBEDECEKSİNİZ...'

‘Erdoğan’a hakaret’ suçlaması yöneltilen paylaşımlara ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ, "Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan biri de hastayı ziyaret ve hastaya duadır. Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet  değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun,haddini ve kendini bilmezlerdir. Medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun bu haddini ve kendini bilmezleri kınıyorum. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve beddua edenler ile husumet güdenler hep kaybetti, yine kaybedecektir. Nice zorluğu, kumpası ve tuzağı Allah’ın yardımı, milletimizin duası ve desteği ile aşan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi, bu imtihanı da milletimizin duası, tedavi, Allah’ın yardımı ve şifa ihsanıyla geçecektir" ifadelerini kullandı.

'HERKES KONUŞSA BİLE ADALET BAKANI SUSMALI'

Bekir Bozdağ, "Erdoğan’a hakaret" suçlamayla geçtiğimiz ocak ayında gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’ın adli işlemleri sürerken ve hakkında henüz karar çıkmamışken yaptığı "Lanetliyorum" açıklamasıyla "yargıya talimat verdiği" eleştirisi yöneltilen eski Adalet Bakanı Gül ile aynı uygulamaya gitmesi dikkat çekti. Kabaş, görevinden istifa eden Bakan Gül'ün açıklaması sonrası tutuklanmıştı. Kabaş daha sonra 'yargıya müdahale' olarak değerlendirilen açıklaması nedeniyle Adalet Bakanı Gül hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kabaş'ın avukatı "Herkes konuşsa bile susması gereken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuşunca Sedef Kabaş’ın özgürlüğü haksız ve hukuksuz kararlarla elinden alındı" açıklamasında bulunmuştu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar