Yeni Akit temsilciliğinin olduğu binada öldürülen Şule Çet'i 'hassasiyet' nedeniyle haber yapmamış

Yeni Akit temsilciliğinin olduğu binada öldürülen Şule Çet'i 'hassasiyet' nedeniyle haber yapmamış
TBMM Kadına Şiddetin Araştırılması Komisyonu'nda erkek şiddetinin azalması için haberlerle ilgili öneri sunan milletvekilleri karşılarında reyting kaygısı buldu.

TBMM Kadına Şiddetin Araştırılması Komisyonu, erkek şiddetine dair son günlerde medya temsilcileri ile görüşmeler yapıyor. 

Türk Medya, ‘reyting’ kaygısıyla kadın haberlerini yapmadığını belirtirken, Yeni Akit’se şiddete maruz kalan kadınların yalan söylediğini öne sürdü.

‘KADIN HAKLARI, EŞİTLİK FALAN ANLATIN, İZLENMEZ’

AKP, MHP ve CHP’li vekillerce gündeme getirilen "Televizyonlarda kadın başarı öyküleri haberleştirilsin" önerisine karşı çıkan Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, "İzlenemeyebiliyor. Ne olur beni yanlış anlamayın. Bunu reytinge feda edelim anlamında söylemiyorum ama mesela, kadın başarı hikâyeleri eyvallah; sporda, sağlıkta, eğitimde, siyasette tamam ama böyle 7 gün 24 saat açın bir televizyon kanalında, kadın hakları, eşitlik falan anlatın, izlenmez. Bu böyledir. Sıkıcı, izlenmiyor" dedi.

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Muhammed Kutlu ise konuşmasında kadını döven erkeğin hemen evden uzaklaştırılmasının hata olduğunu iddia ederek Kutlu, "anne ve kız çocuğunun plan yapıp babayı evden uzaklaştırmak için karakola şikâyet ettiğini, uzaklaştırma kararlarının yeniden ele alınması gerektiğini" savundu. Kutlu, şunları da söyledi:

"Köyümüzde kızlara biz hiç yan gözle bakmadık. Biz atımızın terkisinde düğünlere götürürdük kız arkadaşlarımızı. Onun kuralı da şudur, kızı düğüne götürmek üzere alan delikanlı aynı şekilde geri bırakır. O kızı bir yere götüren kişi o kızın namusunu, şerefini üzerine almıştır, ona herhangi bir halel geldiğinde tamamen toplumda rezil olur, dışlanır, hayatı biter."

‘DÜŞÜNDÜK TAŞINDIK HASSASİYET GÖSTERMEK İSTEDİK’

Kutlu ayrıca, tüm kaynaklara yakın erişimleri olmasına rağmen Şule Çet cinayetini eksik haberleştirdiklerini itiraf etti. Kutlu, "Bakın, çok üzülerek söylüyorum; o bacımızın, Şule Çet kardeşimizin atıldığı iş hanında, plazada bulunuyor bizim temsilciliğimiz. Akit’te çok detaylı haber görmemişsinizdir. Niye görmemişsinizdir? Biz, düşündük taşındık, çok kötü bir olay, hassasiyet göstermek istedik yani, kısaca geçtik haberi" dedi.

Öne Çıkanlar