Yeni araştırmaya göre Dünya'daki suyun kaynağı asteroidler olabilir

Yeni araştırmaya göre Dünya'daki suyun kaynağı asteroidler olabilir
Japonya'nın 6 yıl önceki uzay misyonundan elde ettiği nadir örnekleri inceleyen bilim insanları Dünya'daki suyun asteroidler yoluyla gezegene gelmiş olabileceğini söyledi.

Bilim insanlarına göre Dünya gezegenindeki suyun kaynağı güneş sisteminin dış çeperlerinden gelen asteroidler olabilir. 

CBC News'un haberine göre dünyadaki yaşamın ve evrenin oluşumunun sırrını aydınlatmak amacıyla incelemelerini sürdüren araştırmacılar, 2020'de Ryugu asteroidinden toplanarak Dünya'ya getirilen örnekleri incelemeyi sürdürüyor. 

Japonya'nın Hayabusa 2 adlı uzay aracı 2014'te fırlatılmış ve Dünya'dan 185 milyon mil uzaklıktaki Ryugu asteroidine iniş yapmıştı.

Aracın topladığı kaya ve toz örnekleri 2020 yılında Dünya'ya başarılı şekilde ulaşmıştı.

Asteroidden toplanan örnekler üzerinde çalışma yapan bir bilim insanı grubu, organik materyaller tespit ettiklerini bunun da Dünya'daki yaşamın temellerinden olan amino asitlerin uzayda oluşmuş olabileceğini gösterdiğini söylemişti. 

Nature Astronomy adlı hakemli dergide yayımlanan yeni makalede ise Japon bilim insanları Ryugu asteroidinden alınan örneklerin milyarlarca yıl önce Dünya'daki okyanusların nasıl oluştuğuna ışık tutubaileceğini söylüyor. 

Makalenin yazarı olan bilim insanları "Uçucu ve organik açıdan zengin C tipi asteroidler Dünya'daki suyun ana kaynaklarından biri olabilir. Bu organik maddelerin Dünya'ya gelişi hala önemli bir tartışmanın konusu. Ancak Ryugu parçacıklarında bulunan organik materyaller bu uçucu maddelerin önemli kaynaklarından biri olabilir" dedi.

NASA'NIN OSIRIS-REX misyonu da Dünya yakınındaki Bennu adlı asteroidden örnekler toplamıştı. Bu örneklerin de 2023 yılında Dünya'ya ulaşması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar