Yeni Bakan Derya Yanık sosyal medya hesabını kapattı

Yeni Bakan Derya Yanık sosyal medya hesabını kapattı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın en son Adnan Oktar'la birlikte fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Görevine yeni başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter hesabını kapattı. Yanık’ın Gülen Cemaati, Adnan Oktar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili paylaşımları sosyal medyada tepki çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk görevlerinden alınmasıyla ve bakanlığın 2'ye bölünmesiyle  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na atanan Yanık hesabını kapattı.

Yanık’ın , atandığı andan itibaren Gülen Cemaati’ni öven, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'çapsız' dediği tweetleri gündem olmuştu. 

Yanık'ın son olarak, "cinsel saldırı", "çocuğun cinsel istismarı", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs", "nitelikli dolandırıcılık" ve "kaçakçılık" gibi suçlardan suçlu bulunan tutuklu Adnan Oktar ile olan fotoğrafı ortaya çıktı.

Sosyal medya kullanıcıları söz konusu skandalların ortaya çıkmasıyla Bakan Yanık'ı sert sözlerle tepki gösterdi. Gelen tepkilerin ardından Yanık'ın resmi Twitter adresini kapattığı görüldü. Derya Yanık, daha sonra hesabını tekrar aktif hale getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar