'Çoklu baro' için ilk isim başvurusu Ankara'dan geldi

'Çoklu baro' için ilk isim başvurusu Ankara'dan geldi
AKP ve MHP'nin 'çoklu baro' sisteminin önünü açan kanun teklifi henüz yasalaşmadan 'Ankara Hak ve Adalet Barosu' ismiyle marka başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

AKP ve MHP'nin ortak projesi 'Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', baroların tüm protesto ve uyarılarına tağmen Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçmesinin ardından henüz Genel Kurul'da onaylanarak yürülüğe girmese de, Ankara'da 'çoklu baro' için Türk Patent ve Marka Kurumu'na ilk başvuru yapıldı.

PATENT VE MARKA KURUMUNDAN 'BAŞVURU GİRİŞ AŞAMASINA' DUYURUSU YAPILDI

'Ankara Hak ve Adalet Barosu' adını taşıyan başvurunun 4 Temmuz'da yapıldığını internet sitesinden açıklayan Türk Patent ve Marka Kurumu, başvurunuz veri giriş aşamasında olduğunu duyurdu:

"Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK"nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık 6 ay sonraki Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilecektir."

'HUKUK PARÇALANMAYA BAŞLADI'

'Çoklu baroya' karşı baro başkanlarının Meclis önünde başlattıkları eylemler sırasında yapıldığının ortaya çıkmasının ardından ilk tepki, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'den geldi.

Antmen, sosyal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye, çoklu Baro teklifi Genel Kuruldan geçmeden bölünmeye başladı. Daha şimdiden Başkent Ankara Barosu’nu bölmek için baro isim başvurusu yapıldı. Türkiye’nin başkentinde bile yargı ve hukuk parçalanmaya başladı! Uyuma Türkiyem" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar