Yeni bir Amy Winehouse belgeseli çekilecek

Yeni bir Amy Winehouse belgeseli çekilecek
Amy Winehouse'ın annesi Janis Winehouse, kendisinin katkısıyla hazırlanacak yeni belgesel çekileceğini, bu belgeselim 'gerçek Amy'yi anlatacağını söyledi.

2011 yılında, 27 yaşındayken ölen şarkıcı Amy Winehouse’un ölümünün 10’uncu yılında, onu anlatan yeni bir belgesel çekilecek. Yapımını BBC'nin üstleneceği projeye sanatçının annesi Janis Winehouse katkıda bulunacak.

BBC’nin haberine göre, 2003 yılında Multipl Skleroz (MS) hastalığı teşhisi konulan Janis Winehouse, hastalığının onu "Amy ile ilgili anılarını yok etmekle tehdit ettiği" için belgesele katılmayı istediğini ifade etti. "Dünyanın benim büyüttüğüm gerçek Amy’yi tanıdığını hissetmiyorum" ifadelerini kullanan Janis Winehouse, "Onun köklerini anlama ve gerçek Amy hakkında daha derin bir içgörü sunma fırsatını dört gözle bekliyorum" dedi.

Amy Winehouse, 2015 yapımı, En İyi Belgesel Oscar’ı kazanan "Amy" adlı belgesele konu edilmişti. Filmde Janis Winehouse ve şarkıcının sevdiği birçok isim yer alıyordu. Ancak film gösterime girdikten sonra aile, belgeselden "ayrılmak" istediklerini belirten bir açıklama yapmıştı. Aile, belgeselle ilgili yaptığı açıklamada, filmde temelsiz iddialara yer verildiğini belirterek, "Anlatı, Amy'nin hayatının son yıllarında onunla hiçbir ilgisi olmayan arkadaşlarının dar bir örneğinden oluşuyor. Film yapımcılarına ifade edilen karşı görüşler belgeselde yer bulmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Filmin yönetmeni Asif Kapadia ise Rolling Stone dergisine verdiği röportajda, "Winehouse Ailesi’nin tam desteğiyle çektik ve projeye tam bir tarafsızlıkla yaklaştık. Amy'yi tanıyan kişilerle 100 görüşme gerçekleştirdik. Filmin anlattığı hikaye, bu röportajlardan elde ettiğimiz bulguların bir yansımasıdır" ifadesini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar