Yeni Şafak'a göre AKP değil 'HDP mafyalaştı'

Yeni Şafak'a göre AKP değil 'HDP mafyalaştı'
Sedat Peker'in iddialarına yer vermeyen Yeni Şafak, Türkiye'deki mafyalaşmanın adresini HDP olarak gösterdi.

ARTI GERÇEK - Yeni Şafak gazetesi bugün manşetine "gündemi sarsacak" bir haberi taşıdı: HDP mafyalaştı. 

Neymiş, "Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması ve HDP’ye yönelik düzenlenen operasyonun detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Ulaşılan bilgiye göre, HDP teşkilatlarında daha önce KCK soruşturmasında gündeme gelen paralel mahkemelere benzeyen bir yapılanmaya gidildi. Kandil’in talimatıyla parti teşkilatında 'halkla ilişkiler birimi' adı altında birimler kuruldu. Bu kurumlara PKK tarafından görevlendirilen sözde hakim ve üyeler atandı."

Hangi kaynaktan ulaşıldı, nasıl bir bilgi edinildi? Yoksa çoğunlukla olduğu gibi bu haber de bir yerden "servis" mi edildi? 

Haberin devamında Yeni Şafak (haberde herhangi bir isim imzası yok), söz konusu birimin "aileler arasındaki anlaşmazlıkları para karşılığında çözdüğünü" ve İstanbul HDP il başkanlığında çaycı olarak görev yapan kişinin asıl görevinin de farklı olduğunu iddia ediyor. 

Bu birimler nasıl ve kimler tarafından kurulmuş, kimlerden para almış, hangi aileleri bu şekilde barıştırmış; tabii ki hiçbir ayrıntı yok. "Çaycı" ise toplantılara gençleri davet ediyormuş.

Ve bunlar mafyatik bir yapılanmanın unsurları gibi sunulmuş!

Bi dakka... Bi dakka... 

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları ile ilgili haber yapmayıp, mafya iddiası değil mafyanın kendisi olan bir kişinin AKP'li isimlerle -hem de İçişleri Bakanı, eski Başbakan gibi üst düzey isimler- ilgili ifşalarını görmezden gelen Yeni Şafak, burada neden bir "mafyalaşma" görmedi?

AKP'nin en üst düzey isimleri ve hatta Saray'la ilgili ortaya atılan ve bu olayların başka isimlerce teyit edildiği, açık açık kimlerin hangi ilişkilerde olduğu, hangi ülkelerle ve isimlerle hangi işleri yaptığı ortaya konulurken bir "mafyalaşmadan" söz edilemez mi?

Evet, iktidarın, medyanın neredeyse tamamını kontrol ettiği Türkiye'de edilir. Üstüne "mafyatik" bile olmayan olaylar öyleymiş gibi gösterilir. 

Ne de olsa Saray'ın söylediği gibi Türkiye "özgürlükler" ülkesi, İçişleri Bakanı'nın dediği gibi Türkiye'de "işkence yok" ve Ekonomiden Sorumlu Bakanın anlattığı gibi "Türkiye büyüyor"!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar