Yeni Şafak'ın 'HDP mafyalaştı' manşetine tepki: Herkes mafyanın kim olduğunu öğrendi

Yeni Şafak'ın 'HDP mafyalaştı' manşetine tepki: Herkes mafyanın kim olduğunu öğrendi
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, gazetenin, devlet-mafya-siyaset ilişkisinin yarattığı havayı dağıtmak ve hedef şaşırtmak için kendilerini illegal göstermeye çalıştığını söyledi.

İstanbul’da 9 Haziran’da 8 ilçede yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltında bulunanlar hala Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne tutulurken, AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesi gizlilik kararı olmasına rağmen suçlamaları "Teşkilatlar çek-senet tahsilat işine girdi: HDP mafyalaştı" manşetini attı. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarıyla yeniden gündeme gelen devlet-mafya-siyaset ilişkisini görmezden gelen Yeni Şafak’ın "manşeti" sosyal medyada büyük tepki topladı. 

ALGI OLUŞTURMA ÇABASI 

HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut, Yeni Şafak Gazetesi’nin parti çalışmalarını alıp hikayeleştirerek algı oluşturma çabası güttüğünü ifade etti. Parti olarak çalışmalarını halka açık yaptıklarını kaydeden Bulut, "İl binamız kapısında istinasız her gün bir zırhlı araç bekliyor. İki yüz metre uzağımız da Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü var. İl binamız ve ilçe binalarımız bir dakika boş bırakılmıyor. Yeni Şafak’ın iddiaların doğru olsaydı hiçbirimizi dışarıda bırakmazlardı. Yaptığımız her faaliyet yasal ve meşru siyaset faaliyetidir" dedi.

‘KENDİLERİ GİBİ GÖRÜYORLAR’

Gözaltına alınanların dosyalarında gizlilik kararı olduğunu hatırlatan Bulut, "Avukatlar daha dosyayı görmeden Yeni Şafak görüyor. Bu nasıl oluyor? Birçok arkadaşımızın mahkemesi daha sürerken havuz medyasından tutuklanacağını öğreniyoruz. Gözaltında olan arkadaşlarımız yıllardır göz önünde olan, yıllardır parti bünyesinde resmi görev almış kişiler. Dolayısıyla yaptıkları faaliyetler HDP’nin siyasi faaliyetleridir. Gazetenin manşetine gelince;  kendileri ne ise karşılarındakini de öyle görüyorlar. Bizler yıllardır mafya karşısında durup devlet-mafya ilişkisini deşifre etmek ve halka taşımak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

HEDEF ŞAŞIRTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Devlet-mafya ilişkisinin deşifre olmasından ötürü havuz medyası eliyle kendilerinin hedefe konulduğunu belirten Bulut, "Devletin eski ve yeni İçişleri Bakanları, devletin bürokratlarına dönük uyuşturucu ticareti yaptıklarına dair iddialar olmasına rağmen ne yalanlanıyor ne de karşı bir soruşturma açılıyor. Tam bu işler ortaya çıkmışken, herkesin ağzında mafya ile bakanın isimleri dolaşırken, fotoğrafları çıkarken, kayıtlar ve kanıtlar ortaya çıkarken bu iddiaları döndürüp dolaştırıp ‘HDP mafya’ diye hedef şaşırtmaya çalışıyorlar. Kendi pislikleri ayyuka çıktı. Biz bunları zaten biliyorduk, şimdi bilmeyen kesimlere de ulaşıyor. Şimdi bu algıyı yönetmeleri gerekecek. Bunun için bir senaryo çiziliyor" diye konuştu. 

‘KARŞILIK BULMUYOR’

Gelişen kötü algıyı dağıtmak için gazetenin uğraş verdiğini sözlerine ekleyen Bulut, şunları söyledi: "Devletin, AKP-MHP iktidarının bizlere karşı bitmeyen bir öfkesi var. Erdoğan’da çıkıp ‘7 Haziranı unutmayacağız’ dedi. Sadece buna bakarak durumu görebiliriz. HDP’nin tüm yasal faaliyetleri illegal gösterilmeye çalışılıyor. Bu şekilde halkla bağımızı koparmaya çalışıyorlar. Haklarındaki iddiaların görünmemesini için etkili bir şekilde muhalefet eden partimiz ile halkın arasını açmaya çalışıyorlar. Tam da bu saldırıların nedeni gerçeği dillendiren, adaletin sağlanması için mücadele eden HDP’ye yapılan bir algı operasyonu ve siyaset yapmasının önüne geçmek uğraşıdır. Bu saldırılar bizi herhangi bir şekilde etkilenmiyor. Kendi kitlelerinde bile karşılık bulmuyor. Bu algılara, kapatma dosyalarının açılmasına rağmen HDP her geçen gün büyüyor." (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar