Yeni Şafak, Sezen Aksu'yu hedef aldı: 'Dini değerlere hakaret etti'

Yeni Şafak, Sezen Aksu'yu hedef aldı: 'Dini değerlere hakaret etti'
Yeni Şafak gazetesi Sezen Aksu'nun son şarkısı 'Şahane Bir Şey Yaşamak'la dini değerlere hakaret ettiğini öne sürdü.

Yeni Şafak gazetesi Sezen Aksu'yu "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli yeni şarkısı üzerinden hedef alarak dini değerlere hakaret ettiğini öne sördü.

"Sezen Aksu'dan dini değerlere hakaret" başlıklı haberde Aksu'nun yazdığı şarkıda "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." ifadelerini kullanmasının "dini değerlere hakaret" olduğu savunuldu.

Ardından Erdem Özveren isimli bir Twitter kullanıcısı Sezen Aksu'yu hedef göstererek savcı ve avukatları göreve çağırdı. 

"Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete" sözleri ile başlayan şarkı "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" diye devam ediyor. Şarkıda geçen bu sözleri hedef alan Erdem Özveren, "Müslüman Savcı ve Avukatları ALLAH Rızası için Göreve Davet Ediyorum" diye yazdı.

Müdafa-i İslam Hareketi Genel Başkanı, İsmailağa Cemaati mensubu Erdem Özveren'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sezen Aksu'yu hedef göstermesinin ardından Sezen Aksu aleyhine binlerce tweet atıldı.


7. KATTAN DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLEN SEDEF'İ DE HEDEF ALMIŞTI

Oda TV'nin haberine göre Erdem Özveren, Kocaeli'de 7. kattaki daireden şüpheli bir şekilde düşerek yaşam mücadelesi veren Sedef Nur Çağlar olayına yönelik "2 Üniversiteli Kız-2 Polis 1 Evde. Alkol Var, Fuhuş Var, Şiddet Var, Ölüm Var" ifadelerini kullanmıştı.

Erdem Özveren ayrıca 2017 yılında da Türkiye Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'una dil uzatmıştı. Erdem Özveren "Nutuk okuyup Kemalist, komünist, ateist olacağına, akaid, siyer, tefsir, fıkıh, ilmihal, hadis oku" yorumunda bulunmuştu.

Sezen Aksu'yla ilgili söylemine ünlü sanatçı sanatçı Mustafa Sandal, tepki gösterdi. Sandal, şu ifadeleri kullandı:

''Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır.''

Sosyal Medya'da Aksu'ya destek sürüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar