Yeni Şafak yazarı Çiller'in partisini açıkladı: Cumhur İttifakı'nı destekleyecekler

Yeni Şafak yazarı Çiller'in partisini açıkladı: Cumhur İttifakı'nı destekleyecekler
Tansu Çiller'in yeni parti kurmayacağını eski parti ismini değiştirip siyasete devam edeceği ileri sürüldü.

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, eski Başbakan Tansu Çiller'in yeni bir parti kurmayacağını, Bizim Parti’nin isminin ‘Büyük Türkiye Partisi’ olarak değiştireceğini iddia ederek Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini yazdı.

Çiller'in yeni bir parti mi kuracağı yoksa var olan bir partinin başına mı geçeceği tartışılmaya devam ederken; eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Çiller'in yeni partisine ilişkin iddialarda bulundu. 

Köşe yazısında, "Ben milletimi özledim. gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum" diyen Orakoğlu, Çiller'in yeni parti kurmayacağını dile getirdi. 

"KATILIM İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Orakoğlu, "Çiller yeni bir parti kurmayacak, 2020 yılında kurulan Bizim Parti’nin ismi değiştirilecek. Partinin yeni yüzü için Demirel’in 12 Eylül sonrası kurdurduğu, darbecilerce yasaklanan ‘Büyük Türkiye Partisi’ ismi üzerinde karar kılınmış. Düğmeye basılırsa hemen kongresi yapılacak. Adı, tüzüğü ve yöneticileri değişecek. Şu anda eski DYP’li isimlerle veya başka partilerde görev almış siyasetçilerle Çiller’in ekibine katılım için görüşmeler sürüyor" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK VERECEK"

Çiller’in Yeniden Refah Partisi ile de ittifak kurmayı düşündüğünü öne süren Orakoğlu şöyle devam etti:

"YRP ile kurulması düşünülen ittifaka "Anadolu İttifakı" adının verileceği öne sürüldü. Çiller önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı’na karşı Fatih Erbakan’ın Genel Başkan olduğu Yeniden Refah Partisi ile ittifak yaparak Anadolu İttifakı olarak Cumhur İttifakı’na destek verecek. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."

Öne Çıkanlar