Yeni seçilen Yargıtay Başkanı: Tutuklu dosyalarını çıkardık

Yeni seçilen Yargıtay Başkanı: Tutuklu dosyalarını çıkardık
İnfaz yasası ile ilgili düzenlemelerin Meclis'te olduğunu hatırlatan Mehmet Akarca, 'Bunun için de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızda bulunan tutuklu dosyalarını çıkardık' dedi

Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Mehmet Akarca, başkanlık seçiminin sonuçlanmasının ardından Yargıtay Konferans Salonu’na gelerek, çalışanlara ve üyelere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, infaz yasası ile ilgili düzenlemelerin Meclis'te olduğunu hatırlatan Mehmet Akarca, "Bunun için de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızda bulunan tutuklu dosyalarını çıkardık" diye konuştu.

"Şimdi de tutuklu dosyalarının bulunduğunu Yargıtayımızın ilgili ceza dairelerinin heyet sayısını azaltıp, nöbet sistemine geçmek suretiyle sürece destek vereceklerine inanıyorum" diyen Akarca, "Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda hijyen koşullarına dikkat etmek suretiyle daire başkanlarımız ve yüksek yargıçlarımızla bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akarca, Yargıtay hukuk dairelerinin de acil ve görülmesi gereken işleri, nöbet sistemini kurarak yürüteceklerini aktardı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar