Yeni Virginia Woolf

Yeni Virginia Woolf
Virginia Woolf’un şair Vita Sackville-West’le yaşadığı ve "Orlando" adlı romanına ilham kaynağı olan aşk beyaz perdeye aktarılıyor. KÜLTÜR SANAT...

Virginia Woolf’un şair Vita Sackville-West’le yaşadığı ve "Orlando" adlı romanına ilham kaynağı olan aşk beyaz perdeye aktarılıyor.

KÜLTÜR SANAT – Fransız oyuncu Eva Green, yazar Virginia Woolf’un şair Vita Sackville-West’le yaşadığı aşkı anlatan ‘Vita and Virginia’ adlı filmde oynayacak.

Chanya Buttton’ın yönetmenliğini üstleneceği ‘Vita and Virginia’ adlı filmde Virginia Woolf’u Eva Green, Vita Sackville-West’i ise Gemma Arterton canlandıracak. Virginia Woolf’u beyaz perdede daha önce Nicole Kidman canlandırmıştı.

‘Vita and Virginia’ iki kadın arasındaki tutku dolu aşkın hikayesini ve edebi paylaşımlarını anlatacak. Woolf’un Vita’yla ilişkisi, cinsiyet ve kimlik değiştiren bir şairin hayatını anlattığı ‘Orlando’ adlı romanına ilham kaynağı olmuştu. Sackville-West’in oğlu Nigel Nicolson, "Vita’nın Virginia üzerindeki etkisi edebiyattaki en uzun ve büyüleyici aşk mektubu ‘Orlando’da saklıdır" demişti.

 

 

Öne Çıkanlar