Yeni yasadan binlerce kişiyi dolandıran Çiflikbank vurguncusu da faydalanacak

Yeni yasadan binlerce kişiyi dolandıran Çiflikbank vurguncusu da faydalanacak
Gezi'de ölümlere yol açan polislerin, Soma katliamı, Çorlu tren kazası ve Aladağ yurt yangınından hüküm giyenlerin de bu kapsama gireceği aktarıldı.

AKP iktidarının koronavirüse karşı tedbir gerekçesiyle Meclis’ten geçirerek yasalaştırdığı yeni infaz kanunu muhalifleri ve gazetecileri kapsamazken, Çiftlikbank vurgunuyla binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan Mehmet Aydın’ın ise bu düzenlemeden yararlanacağı öğrenildi.

TBMM'den geçen infaz yasasıyla organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı serbest bırakılırken, yeni kanun, Çiftlikbank ile binlerce kişiyi dolandırıp 1.5 milyar lira ile yurt dışına kaçan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'a da yarayacak.

Sözcü’den Asuman Karaca’nın haberine göre firari olan Aydın, Türkiye'de yargılanıp mahkum olduğu taktirde alacağı cezanın yarısı düşecek.

GEZİ, SOMA, ERMENEK, ÇORLU, ALADAĞ FAİLLERİ…

Yasa, Gezi direnişi sırasında polis müdahalesi ile hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Abdullah Cömert'in davalarından mahkum olan sanıkları da kapsayacak.

Soma'da 301, Ermenek'de 18 madenci, Çorlu 7'si çocuk 25 kişi, yüksek hızlı tren kazasında ölen 9 kişi ve 10’u öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği Aladağ yurt yangınından hüküm giyenlerin de bu kapsama gireceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar