Yeniden Refah Partisi’nin 'Onur Yürüyüşü' tehdidine karşı dayanışma çağrısı

Yeniden Refah Partisi’nin 'Onur Yürüyüşü' tehdidine karşı dayanışma çağrısı
5 Temmuz'da Kuğulu Park'ta düzenlenecek olan Ankara Onur Yürüyüşü, Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı tarafından hedef gösterilirken, komite dayanışma çağrısı yaptı.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, yarın Kuğulu Park'ta düzenlenecek olan 2'nci Ankara Onur Yürüyüşü’nü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hedef gösterdi. Güner, "LGBT bu sefer de Ankara'da yürüyecekmiş. Vallahi yürütmeyeceğiz. Yeniden Refah Partisi olduğu müddetçe LGBT'ye geçit yok. Bir nesli kaybetmek üzereyiz. Bu ahlaksızlığa dur demek için Kuğulu Parktayız" ifadelerini kullandı. Güner'in yaptığı paylaşım altında pek çok nefret söylemi içeren yorum yapılırken, Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi dayanışma çağrısı yayınladı.

KİN VE NEFRETE KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi’nin Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ettiği çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: "Tüm hukuk dışı engellemelere rağmen Anayasal hakkımızı kullanarak 5 Temmuz 2022 saat 17.30’da Ankara Kuğulu Park’ta Onur Yürüyüşü'müzü gerçekleştireceğiz. Bu süreçte gerici İslamo-faşist çeteler tarafından yapılan çağrılarda birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da alenen halkı kin ve nefrete teşvik etme suçu işleniyor. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapıp bu grubun toplanmasını engellemediği taktirde biz de tıpkı İstanbul Pride gibi, yetkilerini kötüye kullanmalarına izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına ilan ediyor, özgür ve eşit yaşamı savunan herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz!" (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar