Yer bilimci Prof. Dr. Yaltırak: Depremde çöken Rıza Bey Apartmanı sulak bostana yapılmış

Yer bilimci Prof. Dr. Yaltırak: Depremde çöken Rıza Bey Apartmanı sulak bostana yapılmış
Deniz jeoloğu ve jeofizikçi Cenk Yaltırak, depremde yıkılan Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanı'nın çevresinin sulak bir bostan olduğunu söyledi.

İzmir Bayraklı’da çöken binalardan biri de Sakarya Caddesi, Mansuroğlu Mahallesi'nde bulunan Rıza Bey Apartmanı'ydı. 8 katlı bina birçok kişiye mezar oldu.

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi Cenk Yaltırak, yıkılan binanın 2000 yılında çevresinin sulak bir bostan olduğunu gösteren fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

'SALATA EKECEĞİNE APARTMAN EKEREK ZENGİN OLUNAN BİR BÖLGE'

Yerbilimci Yaltırak fotoğrafların altına şu mesajı yazdı: "Yıkılan binalardan biri; yepyeni, en alt katı dükkan, sadece 2000 yılında etrafı sulak bostan. Salata ekeceğine apartman ekerek zengin olunan bir bölge. Tarım alanları akarsu yatakları içinde değişken zemin yaratır. Binadaki en ufak hatayı affetmez."

BAKAN KURUM: ZEMİNLE İLGİLİ PROBLEMLERİN OLDUĞUNU TESPİT ETTİK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün yaptığı açıklamada "Enkaz kaldırma çalışması yürüttüğümüz alanlarda zeminle ilgili problemlerin olduğunun tespitini yaptık. Dolayısıyla zemin etütlerini bugün itibarıyla başlatıyoruz" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar