Yerine kayyım atanan Bulanık Belediye Eş Başkanı Saruca'ya ajanlık teklif edildi

Yerine kayyım atanan Bulanık Belediye Eş Başkanı Saruca'ya ajanlık teklif edildi
Muş Belediye Eş Başkanı Eylem Saruca, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) olduğunu söyleyen kişiler tarafından ajanlık teklif edildiğini söyledi.

ARTI GERÇEK- İstanbul Maltepe Gülsuyu Saffet Okumuş Karakolu'na imza atmaya gittiğini belirten Muş Bulanık Belediye Eş Başkanı ve TJA (Kadın Özgürlük Hareketi) aktivisti Eylem Saruca İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında düzenlenen basın toplantısında TJA aktivisti kendisini "istihbarat üyesi" olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edilerek, ajanlık dayatıldığını açıkladı. 

Saruca "İmza atmak için mahallemizde bulunan karakola gittim. Karakolda tekrardan bir dosya açıldığını ve bu dosya üzerinden yeni bir imzanın geldiği söylendi. Bu nedenle karakolda bir süre daha kalmak zorunda kaldım." dedi.

'KONUŞACAK HİÇBİR ŞEYİM YOK'

Karakoldan ayrıldıktan sonra ıssız bir noktada bir erkeğin bulunduğunu söyleyen Saruca, bu kişinin ismiyle kendisine seslendiğini ve "Kendisini istihbarattan Barış diye tanıttı. Kimliğini gösterdi. Anlatacaklarının dosyamın yararına olacağını söyledi.

Ben dosyalarımın adli makamlarda olduğunu gerekli kararın mahkemelerin vereceğini ve konuşacak hiçbir şeyimin olmadığını belirttim" diye ekledi.

MİT'ten Barış olduğunu söyleyen bu kişinin telefonundan fotoğraf gösterdiğini söyleyen Saruca,"'Bu fotoğraf üzerinden adınıza bir hesap açılsa bu fotoğrafla beraber paylaşımlar yapılsa bir düşünün çevreniz neler düşünüyor' dedi. Ben de aynı fotoğrafın bende de bulunduğunu söyleyip uzaklaştım" dedi.

'İSTİHBARATTAN MEHMET DOSYALARINIZ DOLDURULMAYA ÇALIŞILIYOR'

Tanımadığı bir numara üzerinden bu defa arandığını ifade eden Saruca, "Telefondaki kişi yine istihbarattan Mehmet olduğunu söyledi. Kendisinin arkadaşını yolladığını aslında kendisinin benimle dosyalarım üzerinden görüşmek isteğini söyledi. Dosyalarım adli makamda ve ben sizinle görüşmek istemiyorum dedim. Kendisi bu görüşmenin benim yararıma olacağını söyledi. Bana 'arkadaşıma bir fotoğraf verdim. Göstermedi mi size?' diye sordu. Arkadaşının beni tehdit ettiğini ve bana bu fotoğraf üzerinden şantaj yaptığını söyledim. Bana, 'bu bir uyarı. Var olan dosyalarınızın içeriği doldurulmaya çalışılıyor. Eğer görüşürseniz sizin yararınıza olur' tarzında cümleler kurdu" diye konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

Yine gün içinde polis tarafından saatlerce takip edildiği vurgulayan Saruca, sık sık sosyal medya hesabı üzerinden tehdit içeren mesajlar aldığını ve söz konusu durum ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

'KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN BİR BAŞKA BOYUTU'

İHD Eş Genel Başkanı Avukat Gülseren Yoleri, söz konusu durumla ilgili kadına yönelik şiddetin bir başka boyutunun açığa çıktığını söyleyen, genel olarak ajanlaştırılmaya zorlama tehdit ve baskıya paralel olarak kadınlara ayrıca farklı yöntemler uygulandığını vurguladı. Yoleri, suç duyurusunda bulunulacağını ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut ise, söz konusu durumun siyasi soykırım operasyonlarının bir devamı olduğunu söyledi.

 

Öne Çıkanlar