Yerine kayyım atanan Mehmet Zırığ'a 'kayyım açıklaması' soruşturması

Yerine kayyım atanan Mehmet Zırığ'a 'kayyım açıklaması' soruşturması
Görevden uzaklaştırılan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında, HDP'li belediyelere kayyım atanmasına karşı yapılan protesto eyleminde yaptığı konuşmadan kaynaklı soruşturma açıldı.

Yerine kayyım atanan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki 5 belediyeye kayyım atanmasına karşı 18 Mayıs’ta Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapılan protesto eyleminde yaptığı konuşmadan kaynaklı soruşturma açıldı. Zırığ, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. 
 
ZIRIĞ’IN İFADESİ
 
Emniyet ifadesinde Zırığ’a, "2 gün önce 15 Mayıs'ta Kürt Dil Bayramı'nda belediyelerimiz adeta işgal görüntüleriyle bayraklar asılarak, marşlar okunarak gasp ve işgal edilmiş durumdadır. O ki bu durumda kayyımlar atanmıştır. Bu Kürde olan düşmanlığın ortaya çıkmış halidir" sözleri soruldu. 
 
Zırığ ise, savunmasında kayyımları "halk iradesine dönük darbe" şeklinde yorumlayarak, kayyımların belediyelere marşlar ve bayraklarla gidiş şeklini eleştirdi. Zırığ, "Ben kendim de belediye başkanlığı görevimden uzaklaştırılan, yerime kayyum atanan bir uygulamaya maruz kaldığımdan bu tarz uygulamaları kabul edemeyeceğim aşikardır" savunması yaptı. Zırığ, ifadesinin devamında şunları söyledi: "Esasında halkı kin ve nefrete sevk eden kayyum atama biçimi ve ortaya çıkan görüntüler. Adeta belediyenin etrafını panzerle, zırhlı araçlarla, polislerle çevirerek bir başka ülkenin toprak parçasını işgal eden bir görüntü ortaya çıkmıştır. Bir vatandaş olarak o görüntülerin toplumu devlete karşı kin ve nefrete sevk eden suç unsuru taşıdığının kanaatindeyiz. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." (MA)

Öne Çıkanlar