Yerine kayyım atanan Sarıcan Belde Belediye Eş Başkanları serbest bırakıldı

Yerine kayyım atanan Sarıcan Belde Belediye Eş Başkanları serbest bırakıldı
Gözaltına alındıktan sonra yerlerine kayyım atanan HDP'li Sarıcan Belde Belediye Eş Başkanları Bekir Polat ve Canan Tağtekin ile HDP yöneticisi Mehmet Sarı, adliyede serbest bırakıldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı HDP’li Sarıcan Belde Belediyesi Eşbaşkanları Bekir Polat ve Canan Tağtekin ile HDP yöneticisi Mehmet Sarı, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2019’da "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan bir soruşturmada gerekçesiyle 23 Haziran’da gözaltına alındı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan eşbaşkanlar ve HDP'li Sarı, Elazığ Adliyesi’ne sevk edildi. 3 kişi, savcılıkta ifadeleri alınmadan adli kontrol talebiyle mahkemeye gönderildi. Mahkemede ifadeleri alınan eş başkanlar Bekir Polat ve Canan Tağtekin ile HDP yöneticisi Mehmet Sarı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
İçişleri Bakanlığı’nca gözaltına alındıktan sonra görevden alınan Sarıcan Belde Belediyesi Eş Başkanları Bekir Polat ve Canan Tağtekin’in yerine Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz kayyım olarak atamıştı. (MA)

Öne Çıkanlar