'Yerli otomobilin 4 kapısı var, 4 lastiği var, direksiyonu var.'

'Yerli otomobilin 4 kapısı var, 4 lastiği var, direksiyonu var.'
Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Fatih Altaylı’nın “Yerli otomobili gördüyseniz bize de gösterin" sözlerine yanıt verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la ‘yerli otomobil’ fotoğrafları eleştiri alan Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat gördüğü otomobille ilgili, "4 kapısı var. 4 lastiği var. Direksiyonu var. SUV model. Oldu mu?" tanımını yaptı.

Hande Fırat, bugünkü yazısında Twitter hesabından "Yerli otoyu gördük" ifadeleriyle paylaştığı fotoğrafa gelen yorumlara değindi.

"Prototipin fotoğraflarını gördük ancak o fotoğrafları alıp yayınlayamıyoruz çünkü ticari sır" diyen Fırat, yazısının ilgili bölümünde, "4 kapısı var. 4 lastiği var. Direksiyonu var. SUV model. Oldu mu?" diye yazdı. Fırat ayrıca fotoğrafla ilgili esprilere kendisinin de "bayağı güldüğünü" belirterek fotoğrafları neden yayınlamadıkları sorusuna ‘ticari sır’ yanıtını verdi. Fırat otomobilin lansmanının konsorsiyum tarafından yapılacağını belirtti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Fırat’ın paylaştığı fotoğrafı, "İyi de siz gazetecisiniz. Yani en azından öyle olduğunuz iddia ediliyor. Yerli otomobili gördüyseniz bize de gösterin. Ortada bir fotoğraf falan yok. Hadi onu çektirmediler. Bari anlatın" ifadeleriyle eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar