Yeşil Sol Parti’den mültecilerin katledilmesine tepki

Yeşil Sol Parti’den mültecilerin katledilmesine tepki
Suriyeli mültecilerin katledilmesine tepki gösteren Yeşil Sol Parti, ülkeyi yönetenlerin ırkçı, ayrımcı ve düşmanlaştırıcı dilinin katliamlara neden olduğunu söyledi.

Yeşil Sol Parti İzmir İl Eşsözcüleri Yeşim Aslan ve Hüseyin Çağlar, Suriyeli mülteciler Ahmed El Ali, Memun En Nebhan ve Muhammed El Hüseyin El Abdo El Biş'in İzmir Güzelbahçe'de yakılarak katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Suriyeli üç gencin Güzelbahçe'de üzerlerine benzin dökülerek yakılıp katledildiği vurgulanan açıklamada, bunun insanlık suçu olduğuna yer verildi. 

'AYRIMCILIK KÖRÜKLENİYOR'

Açıklamada, yaşanan cinayetin ırkçı saiklerle işlendiği belirtilerek, "Ülkemizde nefret söylemleriyle beslenen saldırganların sayısının her geçen gün arttığını büyük bir kaygı ile takip etmekteyiz. Siyasi iktidar kendi aymazlığını örtmek için ayrımcılığı ve ırkçılığı körüklemektedir. Kimi çevrelerin mülteci ve göçmenlerin ülkemiz için bir yük olduğu söylemleri, ülkemizde yaşanan yoksulluğun, açlığın, hayat pahalılığının, işsizliğin sorumlularıymış gibi gösterme politikaları saldırganları cesaretlendirmektedir. Bu tutum kendi ülkelerinde yaşadıkları savaşlar, siyasi baskılar, ekonomik ve ekolojik sorunlar nedeniyle evlerini, yurtlarını, sevdiklerini terk etmek zorunda bırakılan mülteci-sığınmacı, göçmenlere yönelik saldırıları gün geçtikçe artırmaktadır" denildi. 

Ülkeyi yönetenler başta olmak üzere siyasilerin ırkçı, ayrımcı, düşmanlaştırıcı politikalardan vazgeçilmesi istenilen açıklamada, "Olayın fail ve azmettiricilerinin yargılanarak bundan sonra benzerlerinin yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin ivedilikle alınması gereklidir" diye belirtildi. 

Öne Çıkanlar