Yeşiller Partisi milletvekili Aymaz: Mültecilere kapıları açın!

Yeşiller Partisi milletvekili Aymaz: Mültecilere kapıları açın!
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti milletvekili ve göçmen politkaları sözcüsü Berivan Aymaz Türkiye-Yunannistan sınırındaki mülteciler için hükümete kapıları açın çağrıısnda bulundu

ARTI GERÇEK- Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti parlamentosunda bugün Yeşiller Partisi, eyalet milletvekili ve göçmen politkaları sözcüsü Berivan Aymaz, Bielefeld Belediye Başkanı Pit Clausen ve mülteci hakları için mücadele eden sivil toplum örgütü Seebrücke'nin Almanya sözcüsü Johannes Gaevert ortak basın toplantısı düzenleyerek Türk-Yunan sınırında sıkışan mültecilerin durumunu ve Yunanistan'daki mülteci kamplarındaki sürdürülemez koşullar hakkında bilgilendirme yaptılar.

Yeşiller milletvekili Berivan Aymaz konuşmasında "Yunan adalarındaki mülteci kamplarında insanlık dışı koşulların şok edici görüntüleri, koruma arayan insanların içinde bulundukları zor koşullar uzun zamandır bilinmektedir.

Erdoğan'ın iktidarını korumak için binlerce mülteciyi alay eder gibi Türk-Yunan sınırına yığması durumu her geçen gün daha da kötüleştiriyor. Sınırdaki insanların silahla öldürüldüğüne dair artan kanıtlar var. Sınır muhafızları mültecilere karşı şiddet kullanıyorlar. Gazetecilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışması engelleniyor. İnsan hakları ihlal ediliyor ve Yunanistan iltica hakkını askıya alıyor. Bu noktada Avrupa yasaları yok sayılmış oluyor. Bu kesinlikle sürdürülemez bir durumdur.

Artık herkes bu insani felaketi izlemekten vazgemelidir! İnsanlık, düzen ve Avrupa hukuku yeniden hayata geçirilmelidir.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki belediyeler, kiliseler ve sivil toplum sorumlukluk almaya hazır. Burada gönüllüce bir ittifak oluşturdular. Bu noktada eyalet hükümetinin cesurca hareket etmesini bekliyoruz. Artık yerel makamlar mültecileri kabul etmeye istekli olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmalıdır. Mülteci Bakanı Stamp artık sorumluluktan kaçamaz ve Almanya İçişleri Bakanı Seehofer'ın arkasına saklanamaz" dedi.

Berivan Aymaz ayrıca eyalet parlamentosuna Yeşiller Partisi grubu olarak Türkiye-Yunanistan sınırında bekleyen mültecilerin sorunlarının acil çözümü için eyalet parlamentosuna önerge verdiklerini de söyledi.

Yeşiller grubu önergede öncelikli olarak refaketçisi olmayan çocuklara ve acil yardıma ihtiyacı olanların derhal Avrupa'ya getirilmesini talep ediyorlar.

Seebrücke'nin Almanya sözcüsü Johannes Gaevert ise Yunanistan-Türkiye sınırında daha yeni yaptığı gözlemleri aktardı.

AB sınırlarının mültecilere açılması için 4 Mart akşamı başkent Berlin'de, başbakanlık binası önünde, "Seebrücke Berlin" insiyatifi tarafından, "Sınırları açın, hayat kurtarın" sloganıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlenmişti. Gösteride, AB'nin mültecilere duvar ören politikaları, AB-Türkiye Mülteci Mutabakatı eleştirilmiş ve artık mültecilere Avrupa kapılarının açılması gerektiği vurgulanmıştı.

Berivan Aymaz ayrıca eyalet parlamentosuna Yeşiller Partisi grubu olarak Türkiye-Yunanistan sınırında bekleyen mültecilerin sorunlarının acil çözümü için eyalet parlamentosuna önerge verdiklerini de söyledi.

 

 

.

 

 

Öne Çıkanlar