Yıldırım’dan Macron’a ‘arabuluculuk’ tepkisi

Yıldırım’dan Macron’a ‘arabuluculuk’ tepkisi
Başbakan Yıldırım, SDG'ye destek vermeyi sürdüreceklerini açıklayan ve arabuluculuk öneren Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a, 'Ey Fransa, size bu yetkiyi kim verdi?' diye seslendi.

HABER MERKEZİ - İzmir’de KOBİ’lere devlet desteğiyle verilecek olan "Nefes kredisi" tanıtımını yaptıktan sonra Ödemiş Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada katılımcılara hitap etti.

Yıldırım’ın gündeminde, AKP hükümetleri boyunca yapılan yol ve hastane inşaatlarının yanı sıra Kuzey Suriye heyetiyle görüşen, Demokratik Suriye Güçleri’ne (SDG/QSD) destek vermeyi sürdüreceklerini açıklayan ve QSD-Türkiye arasında arabuluculuk öneren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron vardı.

'İSLAM DÜŞMANLIĞI, TÜRK DÜŞMANIĞI'

Türkiye’nin Balkanlar ve Ortadoğu'ya yardım elini uzatmayı ihmal etmediğini savunan Yıldırım şunları söyledi: "Bütün masumlara elimizi uzatırken ne yazık ki; bazıları katillere, teröristlere el uzatıyor. Avrupa değerlerinin kalbi kabul edilen Fransa, teröristlere kucak açıyor. Dün Bosna'da kan akanları seyredenler, bugün Ortadoğu'da aynı şekilde Suriye'de akan kanları yine seyrediyorlar. İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı kin ve nefretlerini gizlemiyorlar. İşte Macron! Neymiş efendim Fransa, terör örgütleriyle Türkiye'nin arasını bulacakmış. Sana bu yetkiyi, görevi kim verdi. Türkiye teröristlerle müzakere etmez, el sıkışmaz, onların kökünü kazır. Terörün tamamını yok etmeye azmettik. Bu Fransa, NATO üyesi, bizimle beraber. Türkiye'yi anlamakta zorlanıyorsanız. Ey Fransa geçmişten de mi ibret almadınız? Cezayir'de yarattığınız acıları Suriye'nin mazlum insanları da mı yaşasın istiyorsunuz? Bu nasıl iş. Bizim için Suriye'de halka zulmeden herkes aynı kefededir. Macron terör örgütleri arasında hakemlik yapmak istiyorsa buyursun yapsın. Türkiye'nin teröristlerle hiçbir işi olmaz."  (Mezopotamya Ajansı)
 

Öne Çıkanlar