Yıldızlı pekiyi!

Ersin o golü yeseydi maç yine Beşiktaş’ın yengisiyle biter miydi bilemem ancak zora girmesi kaçınılmazdı.

Yazacak o kadar çok var ki sıraya koymak dahi sorun… Öncelik Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın’ın olsun. Beşiktaş’ın Göztepe karşısında ilk yarıda ortaya koyduğu oyun sonuç getirmediği gibi bir de gol yemesine neden olsa da hem umut, hem de heyecan ihtiva etti. Neden? Sağdan Valtentin Rosier ile Rachid Ghezzal’ın soldan da Fabrica N’Sakala ile Cyle Larin’in bitmek tükenmek bilmeyen ortalar, daha çok Beşiktaş ile örtüşen kanatlardan oynanan futbolu anımsamamıza ve bir kez daha tanıklık etmemizi sağladı.  Sergen Yalçın’ın ilk yarı karnesine bu nedenle ilk 10 tam puanı verelim! Ayrıca Vincent Aboubakar’ın attığı ancak ofsayt kuralı nedeniyle geçerli sayılmayan (2 ya da 3 cm) gol için de hal ve hareket kısmına bir 10 puan daha ekleyelim. Soyunma odasına 1-0 geride giren Beşiktaş’da oyunu canlandıracak, yapılan onca ortayı değerlendirecek radikal bir değişim gerekliydi, ki Sergen Yalçın bunu da Bernard Mensah - Adem Ljajic değişimiyle çözdü. Uzun süredir kadroya dahi alınmayan Adem Ljajic de oyuna girdiği gibi attığı golle skoru eşitledi. Ve tabii Sergen Yalçın bir 10 tam puan daha haketti. Beşiktaş sonrasında yediği birkaç kontratak dışında oyunun kontrolüne sahipti ancak yine yengiyi getirecek golü bulmakta güçlük çekmeye başlamıştı ki… Sergen Yalçın yorulan ve verimlilikleri tartışan Cyle Larin, Atibu Hutchinson ve Rachid Ghezzal’ı oyundan alıp yerlerine Dorukhan Toköz, Gökhan Töre ve Georges Kevin N’Koudo’yu monte etti. 3 diri eleman doğal olarak oyuna haraket getirdi ve Gökhan Töre’nin pasında Vincent Aboubakar attığı golle hem takımına 3 puan kazandırdı hem de Beşiktaş’ın ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamasını sağladı. Sergen Yalçın’a bir 10 puan daha!..

Önem arz eden bir sonraki eleman ise kaleye geçtiği ilk günlerde heyecandan eli ayağı titreyen genç file bekçisi Ersin Destanoğlu… Dakika 60 ve skor 1-1, Beşiktaş rakip alana yerleşmiş gol arıyor ama bireysel bir hatada top kaptırılıyor. Topu önünde bulan Göztepeli Cherif Ndiaye kaleci Ersin Dastanoğlu ile karşı karşıya kalıyor, golü önlemek mucize ve giderek güven kazanan genç kaleci yeter yatıp Niaye’nin ayağındaki topu penaltı tartışması yaratmayacak şekilde nizami olarak alıyor. Ersin o golü yeseydi maç yine Beşiktaş’ın yengisiyle biter miydi bilemem ancak zora girmesi kaçınılmazdı. Bu nedenle bir yıldızlı pekiyi de Ersin Destanoğlu’na… Sonrasında da Adem Ljajic geliyor elbette. Yaşadığı bunalımı alkolle tolere ederken ölçüyü çoğu kez kaçırdığı iddia edilen 29 yaşındaki Sırp futbolcu, kadroya alınmamasına, alındığı zamanlarda da yedek kulübesinde oturmayı belli ki sorun edip takımına ve futbola küsmemiş. Oyuna girdikten sadece 4 dakika sonra attığı golle bunu somut olarak ortaya koydu. Beşiktaş’ın ona, onun da Beşiktaş’a gereksinimi var. Sadece kendisini toparlaması gerekiyor…

Sonrasında futbol, takım oyunu olduğu için herkese 10 tam puan var üstüne üstlük yaptığı hatalar ile saç baş yoldurtan Welinton Souza Silva’ya bile! Sevgili Sergen bu beceri yoksunu, futbol zekasına sahip olmayan elemanla arandaki özel münasebeti açıklama tabii ki ama lütfen biraz olsun kulak ver söylemlere! Tribünler boş, belleklerde pandemi kaygısı, ödenemeyen alacaklar… E sizleri kutlamayıp ne yapacağız?  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi