Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafı: İki Farenin Kavgası

Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafı: İki Farenin Kavgası
'İstasyon Kavgası' isimli fotoğraf, Londra Metrosu'nda kavga eden iki fareyi gösteriyor.

Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı’ yarışmasının kazananları belli oldu. Bu yılki LUMIX Halkın Seçimi Ödülü, ‘İstasyon Kavgası’ isimli çalışması ile İngiliz fotoğrafçı Sam Rowley’e gitti.

Webtekno'nun aktardığına göre İngiliz fotoğrafçı ve yapımcı Sam Rowley'in Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı ödülünü kazanmasını sağlayan çalışma, yaklaşık 50 binden fazla fotoğrafın arasından seçildi. "Station Squabble" (İstasyon Kavgası) isimli fotoğraf, Londra Metrosu'nda kavga eden iki fareyi gösteriyor.

Bu tesadüfen çekilmiş bir fotoğraf gibi görünse de, aslında öyle değil. Rowley, söz konusu anı yakalamak için bir hafta boyunca her gece birden fazla kez metro istasyonunu ziyaret ettiğini söylüyor. Müthiş bir sabrın sonucu olarak ortaya çıkan fotoğraf, adeta çizgi film animasyonundan yansıyan bir kare gibi görünüyor.

"Bu ödülü kazandığım için çok mutluyum. Ülkemdeki gündelik bir ortamda çekilen böylesine özel bir fotoğrafla bu yarışmada başarılı olmak benim için ömürlük bir rüyaydı" diyen İngiliz fotoğrafçı ve yapımcı, fotoğrafının kentsel yerlerdeki "beklenmedik dramları" yansıttığını söylüyor.

Londra Doğal Tarih Müzesi tarafından bu yıl 56. kez düzenlenen 'Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı’ yarışmasında kazanan ve finale kalan fotoğraflar, önümüzdeki günlerde müzeyi ziyaret eden sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Öne Çıkanlar