YNK’den KDP’ye sert tepki: Sizlerdiniz Şengal’i IŞİD'e teslim eden

YNK’den KDP’ye sert tepki: Sizlerdiniz Şengal’i IŞİD'e teslim eden
YNK, KDP 17. Ofisi'nin dün yaptığı 'KDP dışında hiçbir gücün Şengal’i savunamayacağı' açıklamasına sert tepki gösterdi.

YNK Politbürosu 15. Ofisi yaptıkları açıklamada 12 bin peşmerge ile Şengal’i koruyacağız diyenler IŞİD Şengal’e saldırdığında, Şengal halkını IŞİD'e teslim edip kaçanlardır dedi.

KDP 17. Ofisi dün yaptığı açıklamada KDP dışında hiçbir gücün Şengal’i savunamayacağını belirtmişti.

Rojnews'in aktardığına göre YNK’den KDP’nin açıklamasına karşı sert bir cevap yayınlandı. YNK 15. Ofisi tarafından yayınlanan açıklama şöyle: ‘Sizler yaptığınız açıklamada IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırdıkları esnada kimlerin kan döktüğünü ve Şengal’i savunduğunu en iyi Şengal halkı biliyor demişsiniz. Doğrusu budur sizler ve Şengal ofisi sorumlunuz bizler 12 bin peşmerge ile Şengal’i savunacağız diyordunuz ama saldırının başladığı gece tek bir mermi dahi sıkmadan geri çekildiniz. Ofis sorumlunuz ne pahasına olursa olsun Şengal’i terketmeyeceğiz diyordu. Fakat herkesten önce siz kaçtınız. Kaçarak sivil halkı IŞİD çetelerinin kollarına bıraktınız. Şengal halkı şahittir ki sizler Şengal’i IŞİD çetelerine teslim ettiniz.’

YNK yaptığı açıklamada Şengal’in IŞİD'den kurtarılması sürecine ilişkin ise şunları belirtti: ‘Sizler Şengal’in kurtarılması sürecinden de bahsetmişsiniz. Doğrusu budur ki YNK birçok silah ve cephaneyi Rojava üzerinden Şengal’e geçirtti. Şimdiye kadar da YNK Şengal’e destek ve yardımlarını kesmiş değil. Şengal halkı ile omuz omuza Şengal’i özgürleştirme sürecine destek verdik. 111 Peşmerge Komutanlığı’na üye peşmergelerimiz bu süreçte şehit düştüler.

Ayrıca YNK yaptığı açıklama Irak erken genel seçimleri sürecinde KDP’nin Şengalli Êzidîlere baskı uyguladığını belirterek, KDP’nin kendilerine oy vermedikleri taktirde Êzidîleri bulundukları kamplardan çıkarmakla tehdit ettiği vurgulandı.

YNK açıklamanın sonucunda Şengallilerin yurtlarına dönmelerinin yolunun açılması gerektiğine dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar