YNK'li Cengi: KDP halkı kendine kurban etmek istiyor

YNK'li Cengi: KDP halkı kendine kurban etmek istiyor
YNK eski eşbaşkanı Lahur Şêx Cengi, Mesrur Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin 'KDP, halkımızın düşmanlarının gönlünü hoş tuttuğunun yarısı kadar halkımızın acılarını sormuyor' dedi.

YNK eski eşbaşkanı Lahur Şêx Cengi, Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin Türkiye ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Halkın bölge iktidarının nazarında önemsiz olduğunun altını çizen Lahur Cengi, "İktidar, komşu ülkeleri ve halkımızın düşmanlarının gönlünü hoş tuttuğunun yarısı kadar halkımızın acılarını sormuş olsaydı, halk onları kucaklayacak ve başlarının üstünde tutacaktı" dedi.

ANAHTAR BAĞDAT'TA

Lahur Şêx Cengi, açıklamasının devamında şunları belirtti: "Halkımızın bu sorunlardan çıkmasının anahtarının Bağdat’ta olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak görüyoruz ki bölgemizin iktidarı grup grup komşu ülkeleri ziyaret ediyor. Ancak bir defa da olsa Bağdat’ı ziyaret etmeye hazır değiller. İyi bilmeliler ki tek çözüm yeri Bağdat’tır."

'KDP'DEN ELİMİ ÇEKTİM'

KDP’ye yönelik eleştireler yapan Şêx Cengi, açıklamasının devamında şunları belirtti: "Ben bir süredir KDP’li kardeşlerimizden elimi çektim. Zira onlar bu halkı kendilerine kurban etmeye çoktan karar vermişler."

YNK VE GORAN HAREKETİ'NE ÇAĞRI

Lahur Şêx Cengi, açıklamasının devamında, YNK ve Goran Hareketi'ne seslenerek, "Sizler bu hükümdarlığın ortağısınız. Siz hiç halkı denemeyi düşündünüz mü? Zira sizler şu an zorlu bir dönemin içinden geçiyorsunuz. Irak Federal Mahkemesi’nin Kürdistan petrolü kararı ve Petrol Bakanlığı’nın son sözlerinin ardından, sizler de doğal gaz konusunda KDP’nin petrol konusunda davrandığı gibi davranırsanız karşınızda duracak ilk kişi ben olacağım. Halkımızın son soluk borusu olan doğal gazın bağımsız ekonomi adı altında düşmanlarımıza teslim edilmesini kabul etmeyeceğiz" dedi. (MA) 

Öne Çıkanlar