YNK: Türkiye’nin saldırılarının sorumlusu KDP’dir

YNK: Türkiye’nin saldırılarının sorumlusu KDP’dir
YNK Politbüro üyesi Arêz Abdullah, Türkiye’nin sınır ötesine yönelik saldırılarından KDP’yi sorumlu tuttu.

YNK Politbüro üyesi Arêz Abdullah, Türkiye’nin sınır ötesine yönelik saldırılarından Kürdistan Demokratik Partisi'ni sorumlu tutarak, "Türkiye’ye yönelik bu mevcut politika, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin politikası değildir" dedi. 

AKP-KDP ortaklığında Federe Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı sınır ötesi operasyon, 2’nci gününde yoğun çatışmalarla devam ediyor. Birçok kesimden tepkilerin yükseldiği operasyondan KDP’yi sorumlu tutan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro üyesi Arêz Abdullah, bu durumun Federe Kürdistan Bölgesel hükümetinin bir politikası olmadığının altını çizdi. 
 
‘TÜRKİYE’NİN İŞGALİ BAŞLADI’
 
Sınır ötesine yönelik saldırılara dair Rojnews’e konuşan YNK Politbüro üyesi Abdullah, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ni "işgal" etmeye başladığını belirterek, saldırılarla Kürt sorununun çözülemeyeceğini vurguladı. 
 
‘KDP SORUMLUDUR’
 
Türkiye’nin KDP’nin yardımı olmadan sınır ötesine saldırı başlatamayacağını ifade ederek, "Türkiye’ye yönelik bu mevcut politika, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi Hükümeti’nin de politikası değildir. Bu politikadan iyi ya da kötü sadece KDP sorumludur. Saldırı, Irak Kürdistan Bölgesi Başbakan’ının Türkiye ziyareti sonrasında gerçekleşti. Türkiye hala Irak Kürdistan Bölgesi’nin statüsüne önem vermiyor. Eğer Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ne karşı düşüncesi böyle ise buna karşı ne yapmalıyız?" dedi. 
 
BÖLGE STATÜSÜ İÇİN TEHLİKE
 
Kürt sorununda çözümün Türkiye’nin çıkarına olacağını dile getiren Arêz Abdullah, "Yine eski hatalar tekrarlanarak, başarısızlık politikası uygulandı. Saldırı hem bölge halkına zarar veriyor hem de Türkiye’nin bölgede üsler kurmasına bahane oluyor. Türkiye geçmişte işgal ettiği her yerde kalıcı olmaya çalıştı. Bu saldırı Kürt halkının geleceği için olduğu kadar Irak Kürdistan Bölgesi, Bölge Hükümetinin statüsü ve KDP için de çok tehlikelidir" şeklinde konuştu. 

Öne Çıkanlar