YNK ve Goran yöneticileri: Saddam’ın kimyasal kullandığı alanlara şimdi Türkiye kullanıyor

YNK ve Goran yöneticileri: Saddam’ın kimyasal kullandığı alanlara şimdi Türkiye kullanıyor
'Kimyasal silahların bir zamanlar kullanıldığı Balisan ve köylerinde bugün aynı bölgelerde işgalci Türk devleti Kürt devrimcilerine karşı yasaklı kimyasal silah kullanıyor.'

Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi'ne dönük başlattığı askeri harekat 16’ncı gününde sürüyor. Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik saldırılara ve işbirlikçilikle suçlanan KDP’ye tepkiler de her geçen gün artarak devam ediyor. Goran Hareketi Hewlêr’ın Şeqlewa ilçesi sorumlusu Resul Mihemed ve YNK’nin Soran ilçesine bağlı Balisan beldesi sorumlusu Serdar Şêx Wesanî, saldırılara ilişkin Rojnews’e konuştu.

'BAŞİKA'DA PKK Mİ VAR?'

Kürdistan Bölgesi’ne yönelik büyük bir tehlikenin olduğuna dikkat çeken Resul Mihemed, Türk devletinin amacının Kürt halkının dört parçadaki tüm kazanımlarını yok etmek olduğunu ifade ederek, "Türk devletinin amacı sadece PKK ise Başika’da PKK mi var? Başika’da neden askeri üsleri var? Kar Şirketi Sorumlusu Şêx Baz’ın evi bombalandı, Kürdistan Bölgesi başkanlığı olayı hemen kınadı ve tepkisini dile getirdi. Ama faşist Türk faşist devletinin işgal saldırılarına sessiz ve saldırıları kınamıyor. Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin Türkiye ziyaretinin hemen ardından saldırılar oldu. Ziyaretin ardından yapılan saldırı, KDP ile koordineli yapıldığını gösteriyor. KDP’nn de bu tehlikeli planın içinde olduğu anlaşılıyor" dedi.

'SADDAM DÖNEMİNDE KİMYASAL SİLAH KULLANILAN BÖLGELERDE ŞİMDİ TÜRKİYE KULLANIYOR'

Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin’in döneminde Balisan ve köylerinde kullanılan kimyasal silahlara dikkat çeken Serdar Şêx Wesanî ise şunları söyledi: "Kimyasal silahların bir zamanlar kullanıldığı Balisan ve köylerinde bugün aynı bölgelerde Türk devleti Kürt devrimcilerine karşı yasaklı kimyasal silah kullanıyor. Kürt halkına yönelik katliam saldırıları hiçbir zaman engellenemedi. Saldırıların yoğunlaştığı bu dönemde Kürtlerin birlik olma zamanıdır. Ama ne yazık ki bazı Kürtler tarihten ders almamışlar. Öyle olmasaydı Kürtlerin düşman karşısında en iyi silahı birliktir."

Öne Çıkanlar