Yoğun bakımdaki Boris Johnson'un son durumu ne?

Yoğun bakımdaki Boris Johnson'un son durumu ne?
27 Mart'ta yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanan Boris Johnson pazar günü hastaneye kaldırılmış, pazartesi günü de yoğun bakıma alınmıştı.

27 Mart'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklanan ve üç gün önce durumunun kötüye gitmesi nedeniyle önce hastaneye, ertesi gün de yoğun bakıma kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın tedavisine solunum cihazına gerek duyulmadan devam ettiği belirtildi. Öte yandan, Johnson'ın ateşinin de düşmeye başladığı kaydedildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yoğun bakımdaki ikinci gününe geçerken The Times'ın ulaştığı kaynaklar başbakanın durumunun stabil olduğunu, koronavirüsün temel semptomlarından biri olan yüksek ateşinin de düşmeye başladığını kaydetti. 

İngiltere Sağlık Bakanı Yardımcısı Edward Argar da Johnson'ın durumuna ilişkin "Kendisi çok rahat ve iyi durumda, hastaneye yatırıldığında oksijen desteği alsa da solunum cihazına ihtiyacı olmadı" dedi. 

JOHNSON'UN YERİNE RAAB BAKIYOR

Çoğu kişide belirtiler 10 gün içinde geçse de Johnson'ın belirtileri kötüleşti.

Johnson'ın hastanede olması nedeniyle hükûmeti yönetme görevini fiilen Dışişleri Bakanı Dominic Raab üstlendİ. Raab, Johnson'ın pazar akşamı hastaneye kaldırılması üzerine pazartesi sabahki kabine toplantısına da başkanlık yapmıştı.

Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması konusunda bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Raab hükümetin, Johnson'ın koronavirüsü yenme planını uygulamaya devam edeceğini söyledi.

Raab, "Başbakan güvenilir ellerde ve onun gösterdiği doğrultuda ilerlemeye odaklanacağız" dedi.

Johson'ın görevi resmi olarak devretmesi gerekirse, başbakanlığı Raab'ın alacağı tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar