Yolsuzluk belgeleri ortaya çıkan kayyım bir de hesap sordu: Önlem almadınız

Yolsuzluk belgeleri ortaya çıkan kayyım bir de hesap sordu: Önlem almadınız
Mardin'e yeniden kayyım olarak atanan ve yolsuzluk belgeleri ortaya çıkan Vali Mustafa Yaman ile 'kara kutusu' olarak bilinen isim arasında 'önlem almadın' krizi çıktığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos'ta yeniden Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın, önceki kayyımlığı sırasında belediyede daire başkanlığına getirdiği kimi isimlerle sert tartışmalar içerisine girdiği öğrenildi. Yaman'ın tartıştığı isimlerden birisinin, Mardin Valiliği'nde Özel Kalem Müdürü iken kayyım atamasının ardından belediyede Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Teknik Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirilen Cengiz Ergül olduğu kaydedildi. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Yaman'ın "kara kutusu" olarak anılan Ergül'le yaşanan tartışmanın ise, 'kayyum döneminde yaşanan usulsüzlük ve yolsuzluklara dair belgelerin basına sızması ile Ahmet Türk tarafından kimi belgelerin yayınlanmasına karşı önlem alınmamasından kaynaklandığı' belirtildi.
 
BAKANLARIN İSİMLERİNİN YOLSUZLUK BELGELERİNDE GÖRÜNMESİ TARTIŞMAYI ALEVLENDİRDİ

Edinilen bilgilere göre, Yaman belgelerin basına yansıması ve bazı faturalarda bakanlar ile AKP'li milletvekillerinin isminin yer almasından Ergül'ü suçladı. Bunun üzerine Ergül, bu durumdan sorumlu olmadığını ve Yaman'ın yanında duran kimi isimlerin kendisini bilinçli olarak hedef haline getirdiğini aktardı. Yaşanan tartışmadan sonra Yaman'ın yanından ayrılarak Mardin'den ayrılan Ergül, sosyal medya hesaplarındaki Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevlerine dair bilgileri de kaldırdı. 

KAYYIMI BIRAKIP AKP'Lİ VEKİLE TRANSFER OLDU

Ankara'nın yolunu tutan Ergül'ün AKP'li bir milletvekiliyle çalışmaya başladığı öğrenildi. Ergül'ün sosyal medya paylaşımlarından söz konusu milletvekilinin AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez olduğu anlaşıldı. Bugüne kadar sosyal medya hesaplarında Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin paylaşımlarına yer veren Ergül, 15 Eylül tarihinden sonra peş peşe Etyemez'in mesajlarını paylaşmaya başladı. 

BAŞKA BİR DAİRE BAŞKANIYLA DAHA TARTIŞTI: 'BİR DAHA YAŞANMASIN'

Yaman'ın tartıştığı bir diğer ismin ise, yeniden Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığına getirilen Mehtap Bingül olduğu öğrenildi. Kayyım Yaman ve Bingül arasında yaşanan tartışmanın ise, Bingül'ün belediye bünyesinde hizmet vermek amacıyla daireleri ablasından kiralamasına dair haberler üzerine çıktığı kaydedildi. Yaman'ın benzer durumların yaşanmaması için Bingül'ü uyardığı belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar