Yönetmen Kazım Öz'ün yargılandığı davada tanık ifadesini geri çekti

Yönetmen Kazım Öz'ün yargılandığı davada tanık ifadesini geri çekti
Tanık, 'Kazım Öz’ü sinemacı kimliğinden dolayı tanıyorum. Beni apar topar emniyete götürdüler, bir şablon oluşturmuşlardı. Orada Kazım Öz’ün ismini vermeleri sonucu ifade verdim' dedi.

Yönetmen Kazım Öz hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, tutuksuz yargılanan Öz ve avukatları hazır bulundu. 

Çorum’dan SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan tanık Menderes Öner, Kazım Öz’ü siyaset akademisinden tanımadığını belirterek, "Ben Kazım Öz’ü sinemacı kimliğinden dolayı tanıyorum. Ama beni apar topar emniyete götürdüler ve bir şablon oluşturmuşlardı. Olayı anlattılar, orada Kazım Öz’ün ismini vermeleri sonucu böyle bir ifade verdim" dedi.

‘AKADEMİYE KATILMAM MÜMKÜN DEĞİL’

Suçlamalara ilişkin Öz, iddianamede 3 ay boyunca BDP siyaset akademisine katıldığını söylendiğini, ancak bunun mümkün olmadığını belirterek, "Bahsi geçen dönemlerde hem yurt içinde hem yurtdışında sinemaya dair eğitimlerde yer aldım" diye konuştu.

AVUKATLAR: SOMUT DELİL YOK

Öz'ün ardından savunma yapan avukatlar ise iddianamedeki "örgüt üyeliği"ne ilişkin hiçbir somut delilin olmadığını ifade ederek, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 28 Nisan’a erteledi.

‘HUKUKA AYKIRI BİR DELİL’

Duruşmanın ardından açıklama yapan Öz’ün avukatı Cafer Koluman, hukuka aykırı deliller üzerinden, tamamen algı, sindirilme ve korkutma psikolojisi üzerinden harekete geçmek amacıyla davanın açıldığı düşüncesinde olduklarını belirtti. Koluman, "Özellikle Kazım Öz’ün hem yönetmenliği, hem sinemacılığını da törpülemek amacıyla bu davanın açıldığını düşüncesindeyiz" dedi. 

‘OLUMLU BİR KARARIN ÇIKMASINI TALEP EDİYORUZ’

Tanık dinlenmeden savcının mütalaayı verdiğine tanıklık ettiklerini dile getiren Koluman, "Bunu kabul etmediğimizi duruşma salonunda ifade ettik. Şu an mütalaanın askıya alındığını söyleyebiliriz. Tanık daha önce Kazım Öz hakkında emniyette aleyhte ifade vermiş. Bu tanığa sormuş olunan sorular üzerinden olayın gerçekliği ortaya çıkmıştır. Bu süreçte avukatlar olarak, siyasetçiler, yönetmenler, sanatçılar, duyarlı demokrat insanlar, nefes bile alamayacak bir süreç yaşamaktayız. Bu şekilde hareket sahalarımız daraltılıyor. Adil yargılamanın esas alınarak buradan olumlu bir karar çıkmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. (MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar