Yönettiği birim kaldırılan İBB Sözcüsü Murat Ongun görevden mi alındı?

Yönettiği birim kaldırılan İBB Sözcüsü Murat Ongun görevden mi alındı?
İBB kaynakları, Murat Ongun'un Başkan Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olarak görevlerine devam ettiği ancak İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcülüğü biriminin kaldırılması sonrası Sözcü Murat Ongun'un görevden alındığı iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. İBB kaynakları, Murat Ongun'un görevlerine devam ettiği sadece İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un, aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Akif Beki, Özlem Gürses'in de olduğu gazetecilerle çekilen Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan eleştirilere yanıtı çok konuşulmuştu.

Ongun kamuoyunda gündem olan fotoğraf için "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir" ifadelerini kullanırken "Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz" demişti.

İBB KAYNAKLARI: SÖZCÜLÜK BİRİMİ KALDIRILDI, DANIŞMAN OLARAK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Bu ifadelerinden sonra İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı gündeme düştü.

Cumhuriyet'in İBB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Murat Ongun'un halen Medya A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olarak görev yaptığı bildirildi. İBB Sözcülüğü için resmi kurum olmadığını bildiren kaynaklar ise bu birimin kaldırıldığını dile getirdi.

Ongun'un bütün görevlerine devam edeceği sadece İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı bildirildi.

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün Florya Atatürk Kent Ormanı'na gerçekleştireceği inceleme ziyaretinden sonra açıklama yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar