Youtube Premium üyeliği olmayanların video başı izleyeceği reklam sayısı 5'e çıkıyor

Youtube Premium üyeliği olmayanların video başı izleyeceği reklam sayısı 5'e çıkıyor
Youtube, platformu ücretsiz kullananların izleyeceği reklam sayısını 5'e çıkaracak yeni politikasını test etmeye başladı.

Dünyanın en büyük içerik platformlarından YouTube, kullanıcılarını ücretli abonelik hizmetine yönlendirmek amacıyla yeni yollar deniyor. Platform, Youtube'u ücretsiz kullananlara art arda beş reklam göstermek için test çalışmalarına başladı.

ShiftDelete’nin haberine göre YouTube, Premium olmayan aboneliklerinde ilk olarak beş saniyeyi geçmeyen bir reklam kullanıyordu. Ancak gelinen son durumda platform, on saniyeleri geçen iki reklam koyabiliyor. Şirket aldığı yeni kararla ücretsiz abonelik hizmeti alan kullanıcılarına arka arkaya beş reklam göstermek için gerekli test çalışmalarına başladı.

Gelen tepkilerin ardından ‘Team YouTube’ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ‘değişen bir şeyin olmadığı’ ifade edildi.

REKLAM BÖLÜMÜNDE HARCANAN SÜRE AYNI KALACAK

Team YouTube hesabının açıklamasına göre şu anki düzende 5-30 saniye arası değişkenlik gösteren YouTube reklamları, art arda beş reklam politikasında her bir reklamın uzunluğunun 6 saniye olacağı şekilde ayarlanacak. Böylelikle kullanıcının reklam bölümünde harcadığı süre aynı kalacak.

Şimdilik bazı kullanıcılar üzerinde test edilen özelliğin kısa süre içinde tüm sürümlerde olması bekleniyor.

Youtube Premium abonelik ücretleri ise aylık 16.99 TL, öğrencilere 9.99 TL. Aile paketi 25.99, yıllık paket 152.99 TL

Öne Çıkanlar